Κυριακή
23.06.2024

Ρωσία: Επέβαλε πρόστιμο 23.9 εκατομμυρίων ευρώ στη Meta Platforms

Ρωσία: Επέβαλε πρόστιμο 23.9 εκατομμυρίων ευρώ στη Meta Platforms

Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σήμερα Παρασκευή, πρόστιμο 1,99 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (23.398.997 εκατομμυρίων ευρώ ) στη Meta Platforms επειδή επανειλημμένα απέτυχε να διαγράψει περιεχόμενο που η Ρωσία θεωρεί παράνομο, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου των δικαστηρίων της Μόσχας.

Νωρίτερα το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας ανακοίνωσε ότι επέβαλε στην εταιρεία Alphabet της Google πρόστιμο 7,2 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (78,5 εκατ. ευρώ) επειδή συστηματικά δεν απομάκρυνε περιεχόμενο που η Ρωσία θεωρεί απαγορευμένο.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές εταιρείες Meta Platforms και Google απειλούνται με νέα πρόστιμα επί του κύκλου εργασιών τους επειδή δεν έχουν απομακρύνει περιεχόμενο που θεωρείται απαγορευμένο στη Ρωσία.

«Την παρούσα στιγμή δεν έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 2.000 περιεχόμενα στο Facebook και Instagram», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής στην οποία επισημαίνεται ότι από την πλατφόρμα «της Google δεν έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 2.600 περιεχόμενα».

Διαβάστε επίσης

Πούτιν: Βλάκες όσοι δεν αφήνουν να λειτουργήσει ο αγωγός Nord Stream-2

Costamare: Στις 27 Δεκεμβρίου η Ετήσια Γενική Συνέλευση – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ρωσία: Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 87 εκατ. ευρώ στην Google της Alphabet
Πηγή: mononews.gr

Array