Σάββατο
30.09.2023

Ριζική αναδιάρθρωση στη Citigroup – Πιο απλή δομή με σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας (tweet)

Στη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση της εδώ και περίπου 15 χρόνια προχωρά η Citigroup στην προσπάθεια της CEO, Τζέιν Φρέιζερ, να απλοποιήσει τη δομή της τράπεζας και να βελτιώσει τη λειτουργικότητα της. Οι αλλαγές πιθανότατα θα οδηγήσουν σε σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας, αν και το τελικό νούμερο δεν έχει υπολογιστεί.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης αυτής η τράπεζα θα χωριστεί σε πέντε βασικά τμήματα, τα οποία όλα θα υπάγονται απευθείας στην Φρέιζερ, με στόχο να μειωθούν τα ενδιάμεσα στρώματα που προκαλούν καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων.

Οι πέντε αυτοί βραχίονες θα είναι η επενδυτική τραπεζική, η διαχείριση πλούτου, οι υπηρεσίες συναλλαγών, το τμήμα αγορών και το τμήμα κατανάλωσης. Μάλιστα, για το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής και corporate θα ξεκινήσει άμεσα η αναζήτηση για το διορισμό νέου επικεφαλής.

Επίσης, η CEO μαζί με τους επικεφαλής των τμημάτων θα αποτελέσουν μια νέα διοικητική ομάδα που θα έχει αυξημένη επιρροή στη διαμόρφωση της στρατηγικής της τράπεζας, καθώς και την εφαρμογή της και μαζί βέβαια και μεγαλύτερη ευθύνη.

«Είμαι αποφασισμένη η τράπεζα μας να αναδείξει όλες τις δυνατότητες της» ανάφερε χαρακτηριστικά η Φρέιζερ στην ανακοίνωση της, επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές θα καταργήσουν όλα τα περιττά, πολύπλοκα στοιχεία στη λειτουργία της.

Για την απλοποίηση της δομής θα υπάρξουν επίσης συγχωνεύσεις στις ηγεσίες γεωγραφικών περιοχών, εκτός της Βορείου Αμερικής, ενώ θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη δημιουργία μιας νέας δομής στις σχέσεις με τους πελάτες για την ενίσχυση των επαφών και της εμπειρίας των πελατών σε όλες τις υπηρεσίες της τράπεζας διεθνώς.

Στόχος είναι να απλοποιηθεί η δομή του οργανογράμματος, για να βελτιωθεί η ευελιξία και η λειτουργικότητα της τράπεζας, αλλά βέβαια να μειωθεί και το λειτουργικό κόστος. Για το λόγο αυτό θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας.

Για παράδειγμα εκτιμάται ότι θα καταργηθούν τουλάχιστον 35 επιτροπές, ενώ θα σταματήσει η έκδοση εξειδικευμένων οικονομικών στοιχείων και προβλέψεων για πολλές περιοχές διεθνώς.

Οι αλλαγές αυτές, όπως παραδέχτηκε και η Φρέιζερ στην ανακοίνωση της, «δεν πρόκειται να είναι ευρέως δημοφιλείς μέσα στην τράπεζα. Και θα κάνουν πολύ κόσμο να αισθανθεί άβολα», όμως η ίδια δήλωσε πως αυτό δεν είναι πρόβλημα για την ίδια, καθώς στόχος είναι η ενίσχυση της επίδοσης και της λειτουργικότητας της Citi, κάτι που θα είναι θετικό και για τους μετόχους της.

Το τελευταίο φάνηκε πράγματι και από τη θετική αντίδραση της Wall Street, με την μετοχή της τράπεζας να ενισχύεται κατά πάνω από 2%.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: «Πάγωμα» σε δάνεια και πλειστηριασμούς για τους πληγέντες του Daniel – Δωρεά €50 εκατ. (upd)

Η Κλαούντια Μπουχ, η γερμανική επιρροή και το παιχνίδι με τις καρέκλες στους ευρωπαϊκούς θεσμούς

Ρόδος: Επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα 8,5 εκατ. – Το τουριστικό comeback του νησιού

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑΠηγή: newmoney.gr