Σάββατο
30.09.2023

Ripple: Εκτός ΗΠΑ το 80% των προσλήψεων το 2023

Η Ripple θα πραγματοποιήσει το 80% των προσλήψεών της το 2023 εκτός των ΗΠΑ, σε χώρες όπου υπάρχει μεγαλύτερη ρυθμιστική σαφήνεια για τα κρυπτονομίσματα. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο CEO της Ripple, Brad Garlinghouse.

«Βλέπεις αγορές όπως εδώ στη Σιγκαπούρη, σίγουρα ακόμη και αυτό που βλέπουμε στο Χονγκ Κονγκ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ντουμπάι, όπου οι κυβερνήσεις συνεργάζονται με τη βιομηχανία (blockchain) και βλέπεις ηγεσία, σαφείς κανόνες και ανάπτυξη» τόνισε. Και πρόσθεσε: «Και ειλικρινά, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ripple πραγματοποιεί εκτός ΗΠΑ το 80% των φετινών προσλήψεών μας».

Η κόντρα της Ripple με τη SEC για το XRP

H Ripple είναι ένα από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, με το οποίο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έχει ανοιχτούς λογαριασμούς στα δικαστήρια. Η SEC κατηγορεί τη Ripple ότι παραβιάζει τους νόμους περί κινητών αξιών, θεωρώντας ότι τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του XRP, αποτελούν χρεόγραφα, επομένως υπάγονται στο ρυθμιστικό της πλαίσιο.

Τον Ιούλιο η Ripple σημείωσε μια μικρή νίκη απέναντι στη SEC, όταν δικαστήριο στις ΗΠΑ αποφάσισε ότι το token ΧRP σε ανταλλακτήρια δεν αποτελεί χρεόγραφο, επομένως η διαπραγμάτευσή του στην αγορά crypto δεν χρειάζεται να γίνει βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Η υπόθεση εκκρεμούσε από το 2020. Η δικαίωση της Ripple πυροδότησε ράλι ανόδου του XRP, το οποίο σκαρφάλωσε στα 0,64 σεντς (από 0,47).

Η SEC έχει κάνει τους κανόνες κρυπτογράφησης όσο το δυνατόν πιο συγκεχυμένους γίνεται, προκειμένου να αισθάνεται ότι έχει την εξουσία μέσα από τις αγωγές που καταθέτει συνεχώς» επανέλαβε ο Brad Garlinghouse.

Source: powergame.gr