Δευτέρα
15.04.2024

Reuters: Αποεπένδυση για το ΤΧΣ από την Tράπεζα Πειραιώς στις αρχές Μαρτίου

To Tαμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα πουλήσει πιθανότατα το συνολικό ποσοστό 27% που έχει στην Τράπεζα Πειραιώς στις αρχές Μαρτίου, στο πλαίσιο της αποεπένδυσής του από τις τράπεζας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται πηγή κοντά στη διαδικασία.

«Υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από πολλούς ξένους επενδυτές», δήλωσε μία άλλη πηγή με γνώση του θέματος.

Η Tράπεζα Πειραιώς, έχει χρηματιστηριακή αξία 4,9 δισ. ευρώ (5,3 δισ. δολάρια), γεγονός που σημαίνει ότι η πώληση της συνολικής συμμετοχής του ΤΧΣ θα απέφερε πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Το ΤΧΣ άρχισε από το φθινόπωρο την αποεπένδυσή του από τις τράπεζες, πουλώντας ποσοστό 20% των μετοχών Alpha Bank, ενώ τον Οκτώβριο διέθεσε ένα μικρότερο ποσοστό που είχε στην Eurobank.

Η έναρξη της συναλλαγής και το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών θα γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα, με την Δευτέρα 4 Μαρτίου να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Εξάλλου όπως είχε γράψει το Newmoney, μόλις 6 εργάσιμες ημέρες μας χωρίζουν πλέον από την 4η Μαρτίου που θα ανοίξει το βιβλίο για το placement της Τράπεζας Πειραιώς και οι global coordinators της έκδοσης Bank Of America, Goldman Sachs και UBS είναι στον πυρετό της προετοιμασίας για όλες τις λεπτομέρειες της έκδοσης και για το πλήρες σχήμα των αναδόχων.

Διαβάστε ακόμη

Κάλεσμα Μητσοτάκη στους Ινδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα (pics)

Τουρκία: Σταθερά τα επιτόκια για πρώτη φορά από τον Μάιο – Ο φιλόδοξος στόχος για τον πληθωρισμό

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,5% στη δύναμη του εμπορικού στόλου τον Δεκέμβριο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr

Array