Πέμπτη
30.03.2023

reCharge: Έρχεται app με τα σημεία για φόρτιση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τη δυνατότητα να πληροφορούνται σχετικά τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα έχουν από η Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 οι πολίτες μέσω της εφαρμογής «reCharge» (για Android και iOS).

Πρόκειται για το νέο ψηφιακό εργαλείο που ανέπτυξαν τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με στόχο τη διευκόλυνση των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Μέσω της εφαρμογής οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε έναν διαδραστικό χάρτη, στον οποίο μπορούν σε πραγματικό χρόνο να εντοπίζουν τα προσβάσιμα σημεία φόρτισης που είναι διασυνδεδεμένα με το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (ΜΥΦΑΗ).

Επισημαίνεται ότι οι πληροφορίες που περιέχονται στην εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμες και στη διεύθυνση https://electrokinisi.yme.gov.gr/public/documents/recharge.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των δύο υπουργείων, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάρτησης των δεδομένων που αφορούν στα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης στον διαδραστικό χάρτη από τους φορείς της αγοράς.

Για την εύρυθμη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απευθύνει πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους να επιταχύνουν την διαδικασία ανάρτησης των δεδομένων φόρτισης στον διαδραστικό χάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι φορείς της αγοράς ηλεκτροκίνησης οφείλουν να ολοκληρώσουν την ανάρτηση των δεδομένων έως τις αρχές του Ιουνίου 2023, ενώ αντίστοιχα οι νεοσύστατοι φορείς υποχρεούνται να αναρτούν τα σημεία φόρτισης εντός μηνός από την έναρξη της δραστηριοποίησής τους. Έτσι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 όλοι οι δημοσίως προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης θα απεικονίζονται στον διαδραστικό χάρτη που λειτουργεί στη πλατφόρμα και στην εφαρμογή του ΜΥΦΑΗ.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Η μετοχή – έκπληξη που έχει κάνει «άλμα» 300% μέσα στο 2023

Barclays για Τουρκία: Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στο ΑΕΠ από τον σεισμό

«Βουτιά» στη μετοχή της Adidas από τα απούλητα παπούτσια του Κάνιε Γουέστ

Πηγή: newmoney.gr