Δευτέρα
15.04.2024

Rebound στο οικοσύστημα των ETF με επιστροφή στις εισροές

Θετικές εισροές, μετά από πέντε ημέρες εκροών, παρουσιάζει το οικοσύστημα των ETFs στις ΗΠΑ, που παρακολουθούν την τιμή του bitcoin στην spot αγορά. Όπως μετέδωσε το Bloomberg, είναι η πρώτη φορά από τις 15 Μαρτίου που το πρόσημο επιστρέφει στο πράσινο με καθαρές εισροές, ύψους 15,4 εκατ. δολαρίων. Την τελευταία εβδομάδα τα spot bitcoin ETFs παρουσίασαν καθαρές εκροές, ύψους 887 εκατ. δολαρίων. Η εξέλιξη αυτή λειτούργησε καταλυτικά στην καθίζηση του bitcoin έως τις 60.000 δολάρια. Ωστόσο, το κλίμα άλλαξε άρδην στην πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας τη Δευτέρα (25/3) με εξαίρεση το GBTC.

Οι εκροές από το αμοιβαίο διαπραγματεύσιμο κεφάλαιο της Grayscale συνεχίζονται, προκαλώντας προβληματισμό στους διοικούντες την εταιρεία, οι οποίοι εξετάζουν μεταξύ άλλων και αλλαγή στρατηγικής σε επίπεδο προμηθειών σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την «αιμορραγία». Μόνο στις 25 Μαρτίου το GBTC παρουσίασε εκροές ύψους 350 εκατ. δολαρίων. Από τα μέσα Ιανουαρίου, όταν το καταπίστευμα σε bitcoin της Grayscale μετατράπηκε σε ETF, η εταιρεία έχει απωλέσει 273.335 BTC.

Στον αντίποδα τόσο το FBTC της Fidelity όσο και το IBIT της BlackRock παρουσίασαν 50 συνεχόμενες ημέρες εισροών, απορροφώντας σημαντικό τμήμα των εκροών της Grayscale -εξέλιξη που ως έναν βαθμό δικαιολογείται από την αισθητά χαμηλότερη προμήθεια που χρεώνουν στους πελάτες τους για τη διαχείριση του ETF.

Με ώθηση από το οικοσύστημα των ETF, το bitcoin βρίσκει στήριξη στις 70.000 δολάρια λίγο πριν από τις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (27/3). Στις 3.578,30 δολάρια το ethereum, παρουσιάζοντας άνοδο 0,30%.

Source: powergame.gr
Array