Πρωτοβουλία Objective Moon: To Binance επεκτείνεται στη Γαλλία

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο Binance ενισχύει την παρουσία του στη Γαλλία, μέσω μίας πρωτοβουλίας 100 εκατ. ευρώ (113 εκατ. δολαρίων), προκειμένου να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία κρυπτονομισμάτων και τεχνολογίας blockchain. Η πρωτοβουλία, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο και ονομάστηκε Objective Moon («Αντικειμενικό Φεγγάρι»), έρχεται σε συνεργασία με τον οργανισμό France FinTech.

«Ο στόχος του Objective Moon είναι να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα και να αναπτυχθεί και να επιταχυνθεί το οικοσύστημα. Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι», δήλωσε ο Νταβίντ Πρινσέ, υπεύθυνος της Binance για τη Γαλλία.

Η πρωτοβουλία προβλέπει το άνοιγμα γραφείου ερευνών και ανάπτυξης από την Binance στο Παρίσι, στην περιοχή Οτ-ντε-Σεν, σύμφωνα με ανάρτηση που μοιράστηκε στο twitter του ο ίδιος ο Πρινσέ, καθώς και ένα πρόγραμμα εκκόλαψης (incubator) για start-ups και εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

«Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ανιχνεύουμε τα ταλέντα και να έχουμε περισσότερες δυνατότητες να επεκταθούμε», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας το νέο γραφείο στη Γαλλία ως ένα επιπλέον βήμα για την περαιτέρω εξέλιξη.

Διογκώθηκαν φέτος οι επενδύσεις σε fintech στη Γαλλία

Στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων από την πρωτοβουλία συμμετέχουν επίσης η Ledger, η γαλλική εταιρεία υλισμικού που πρόσφατα αποτιμήθηκε στα 1,5 δισ. δολάρια και η εταιρεία edtech OpenClassroom.

Σύμφωνα με στοιχεία του Dealroom, οι επενδύσεις σε fintech στη Γαλλία έχουν διογκωθεί φέτος με μεγάλους γύρους χρηματοδότησης για εταιρείες όπως οι Lydia και Qonto.

Τραβώντας την προσοχή των ελεγκτικών αρχών

Το ανταλλακτήριο Binance πέρασε μία χρονιά, στη διάρκεια της οποίας βρέθηκε στο επίκεντρο ελεγκτικών μηχανισμών ανά τον πλανήτη. Μεταξύ αυτών, η βρετανική Αρχή Χρηματοοικονομικής Δεοντολογίας και η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων στις ΗΠΑ.

Επίσης, έθεσε τέλος στην διαπραγμάτευση των ψηφιακών μετοχών της, ενώ πιο πρόσφατα έκλεισε την πλατφόρμα συναλλαγών της στη Σιγκαπούρη.

Ερωτηθείς αν τα γραφεία της Binance στο Παρίσι είναι το πρώτο βήμα για την εγκατάσταση της έδρας του ανταλλακτηρίου στη χώρα, ο Πρινσέ απάντησε πως «δεν έχει τίποτα να προσθέσει».

Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Objective Moon» έδωσε το «παρών» και ο Γάλλος υπουργός ψηφιακής τεχνολογίας, Σεντρίκ Ο.