Σάββατο
20.07.2024

Προσπάθεια ανάκαμψης από το sell off του Σαββατοκύριακου

Η τιμή του υποχώρησε κάτω από τα 32.000 δολάρια – Ενισχύεται στα 35.000 το πρωί της Δευτέρας

Το sell-off τoυ bitcoin συνεχίστηκε και το Σαββατοκύριακο, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές σε Κίνα και ΗΠΑ ετοιμάζονται να αυστηροποιήσουν το κανονιστικό πλαίσιο και τη φορολογική συμμόρφωση στα κρυπτονομίσματα.

Την Κυριακή το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έχασε σχεδόν 16% στα 31.772, 43 δολάρια, από τα σχεδόν 36.000 δολ. το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με στοιχεία του Coin Metrics.

Αυτόν τον μήνα έγινε στόχος αρνητικών εξελίξεων που σχετίζονται με ρυθμιστικές αρχές, αλλά και επενδυτές με μεγάλη επιρροή στις αγορές, εξ ου και οι μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή του.

Ο CEO της Tesla, Ελον Μασκ, που πρωταγωνίστησε στην εκρηκτική άνοδο του όταν αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολ, στη συνέχεια ανακοίνωσε αιφνιδιάζοντας τους πάντες, ότι αναστέλλει τη δυνατότητα αγοράς των οχημάτων της εταιρείας του με bitcoin λόγω περιβαλλοντικών λόγων.

Όπως σημειώνει το CNBC, έκθεση της JPMorgan έδειξε ότι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές εγκαταλείπουν το bitcoin και στρέφονται στον χρυσό.

Η είδηση ήγειρε ερωτήματα για τη στήριξη των θεσμικών στο κρυπτονόμισμα.

Παράλληλα, ολόκληρη η αγορά συνέχισε να διολισθαίνει καθώς οι κινεζικές αρχές έδωσαν το σήμα για αυστηρότερους κανόνες στην εξόρυξη και το trading κρυπτονομισμάτων. Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε επίσης ότι θα απαιτεί αυστηρότερη συμμόρφωση της αγοράς κρύπτο με τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ.

Την περασμένη Τετάρτη το Bitcoin έκανε βουτιά πάνω από 30% σχεδόν στα 30.000 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Coin Metrics. Τον περασμένο Απρίλιο, το κρυπτονόμισμα έκανε άλμα στα 65.000 δολάρια. Σήμερα ανακάμπτει καλύπτοντας ένα μικρό μέρος των πρόσφατων απωλειών, με άνοδο 6,7%, λίγο πάνω από τα 35.000 δολάρια.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Array