Προειδοποιεί για πτώχευση το FTX, βουτιά στα crypto

Ο Sam Bankman-Fried είπε στους επενδυτές του FTX.com την Τετάρτη ότι χωρίς «ένεση» μετρητών, η εταιρεία θα πρέπει να κηρύξει πτώχευση, σύμφωνα με ένα άτομο με άμεση γνώση του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Binance αποχώρησε από τη διάσωση του ανταλλακτηρίου FTX. Ο Changpeng “CZ” Zhao εγκατέλειψε το σχέδιο λίγα 24ωρα αφότου το ανακοίνωσε, οδηγώντας τα κρυπτονομίσματα σε ελεύθερη πτώση. Το Βitcoin κατρακυλά 9,1% και προσγειώνεται στις 16.681 δολάρια. Απώλειες 9% και για το Ether, στις $1.182.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σε μια κλήση, προτού η Binance δεσμευτεί για την προσφορά εξαγοράς της, ο Bankman-Fried ενημέρωσε τους επενδυτές του ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων είναι αντιμέτωπο με έλλειμμα έως και 8 δισ. δολαρίων και ότι χρειάζεται 4 δισ. για να παραμείνει φερέγγυο, είπε το άτομο, ζητώντας να μην κατονομαστεί, συζητώντας ιδιωτικές συνομιλίες. Το FTX επιχειρεί να αυξήσει τη χρηματοδότηση διάσωσης με τη μορφή χρέους, μετοχικού κεφαλαίου ή συνδυασμό των δύο, είπε το άτομο.

«I f—ed up», είπε ο Bankman-Fried στους επενδυτές κατά την κλήση, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τη συζήτηση. Είπε ότι θα ήταν «απίστευτα, απίστευτα ευγνώμων», εάν οι επενδυτές μπορούσαν να βοηθήσουν.

Ένας εκπρόσωπος του FTX αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πηγή: euro2day.gr