Τετάρτη
06.07.2022

Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής: «Μεγάλο ποσοστό πρατηρίων ξεπλένει χρήματα» (vid)

«Είναι κοινό μυστικό ότι η βενζίνη από κοινωνικό αγαθό έχει γίνει είδος πολυτελείας», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Ζάγκα – Καύσιμα: Πρόστιμο 130.000 ευρώ για νοθευμένη βενζίνη έπειτα από έλεγχο σε πρατήριο

Την ώρα που η τιμή της βενζίνης συνεχίζει τη ανοδική της πορεία, η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, κ. Μαρία Ζάγκα, μίλησε όχι μόνο για τις «τσουχτερές» τιμές, αλλά κατήγγειλε και περιπτώσεις «ξεπλύματος χρήματος».

Αρχικά, η κα Ζάγκα ανέφερε: «2,19 τιμή, την είδα και εγώ χθες. Εγώ δεν θα πέρναγα από το πεζοδρόμιο. Μα τι λέτε τώρα; 2,21 αγοράζουμε και 2,19 πουλάμε; Κάτι δεν πάει καλά», προσθέτοντας πως «κάτι περίεργο (συμβαίνει), δεν ξέρω».

Η κ. Ζάγκα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ανέφερε η βενζίνη αγοράζεται με πάνω από 2,21 και «σήμερα η καλύτερη τιμή είναι 2,35» και ρώτησε «ξέρετε πόσες καταγγελίες έχουμε; Για νοθεία (…)».

«Είναι κοινό μυστικό ότι η βενζίνη από κοινωνικό αγαθό έχει γίνει είδος πολυτελείας. Δεν είμαστε τώρα η τρίτη πιο ακριβή χώρα στην αμόλυβδη» είπε στη συνέχεια, ενώ μετά προχώρησε σε καταγγελίες.

«Επειδή είμαι στην αγορά, στην καθημερινότητα, ξέρω τη θέση του βενζινοπώλη. Δεν ξέρω και δεν θέλω με τίποτα να κατανοήσω τη θέση όλων αυτών που έχουν μπει στα πρατήρια και έχουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πρατηρίων που ξεπλένουν χρήματα. Αυτοί οι τύποι θέλουν μόνο να ξεπλύνουν» είπε για να ακολουθήσει ο διάλογος με τον παρουσιαστή της εκπομπής:

– Δεν τους ξέρετε;
– Θέλετε όταν βγω να με χτυπήσει αυτοκίνητο; Τους ξέρουν όλοι.
– Αυτό που λέτε είναι μαφία.
– Ε μα, τι άλλο είναι…

Όπως εξήγησε, αναφέροντας άλλα παραδείγματα με «ατυχήματα» σε βενζινάδικα: «Ο πρόεδρος, ο κ. Κιούσης της ομοσπονδίας, πριν 4-5 χρόνια έφαγε τη βόμβα και διαλύθηκε το μαγαζί του. Ο άλλος στη Θεσσαλονίκη, τον «θέρισαν». Τώρα είναι η σειρά μου; Αυτά είναι προειδοποιήσεις να κλείσουμε το στόμα μας και να μην μιλάμε. Εγώ παρόλα αυτά μιλάω και λέω στην κυβέρνηση να μας καλέσει να μιλήσουμε, έχουμε πολλές προτάσεις».

Διαβάστε ακόμα:

Μάικ Σπυριδάκος: Ο πλοιοκτήτης με τα drones φέρνει και αυτόνομα αερόπλοια (pics)

Σέριλ Σάντμπεργκ: Αφήνει τη Meta κατά $1,6 δισ. πλουσιότερη – Η δράση της και το φιλανθρωπικό της έργο

Έλον Μάσκ: «Έχω κακό προαίσθημα για την οικονομία» – Παγώνει τις προσλήψεις στην Tesla

Πηγή: newmoney.gr