Δευτέρα
24.06.2024

Premier Capital: Συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου εστιατορίων McDonald’s στην Ελλάδα

Η McDonald’s γιορτάζει φέτος 30 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Ξεκινώντας το πρώτο εστιατόριο το 1991 στην πλατεία Συντάγματος, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων του κόσμου ακολούθησε μια πορεία ανάπτυξης και σταθερών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Σήμερα λειτουργούν 26 εστιατόρια McDonald’s σε όλη τη χώρα, όπου απασχολούνται περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι, και εξυπηρετούνται περίπου 10 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Το δίκτυο McDonald’s στην Ελλάδα διαχειρίζεται η Premier Capital Hellas, μέλος της Premier Capital plc με έδρα τη Μάλτα, ως Developmental Licencee της McDonald’s από το 2011.

Η μακροπρόθεσμη στρατηγική της Premier Capital, που εστιάζει στην ανάπτυξη και ενίσχυση του brand και την ενδυνάμωση της σχέσης με το καταναλωτικό κοινό, έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα.

Η Premier Capital Hellas κατάφερε να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της και να πολλαπλασιάσει τα κέρδη της από το 2011. Παράλληλα, οι συνολικές επενδύσεις άνω των 29 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν στο άνοιγμα νέων εστιατορίων, την ανακαίνιση υφιστάμενων καθώς και αναβάθμιση υποδομών και τεχνολογίας σε ολόκληρο το δίκτυο. Περαιτέρω, η Premier Capital Hellas απασχολεί και εκπαιδεύει εκατοντάδες ανθρώπους.

Μόνο την τελευταία διετία της πανδημίας, η Premier Capital Hellas άνοιξε τρία νέα εστιατόρια στην Αθήνα, μια συνολική επένδυση 4,85 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, πρόσφατα ανακαίνισε το εστιατόριο στο Ηράκλειο Κρήτης σύμφωνα με το πιο σύγχρονο μοντέλο υπηρεσιών Experience of theFuture, μια επένδυση ύψους 650 χιλιάδων ευρώ.

Παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες εμπορικές συνθήκες, η Premier Capital Hellas -όπως και όλες οι εταιρίες του ομίλου- επέδειξαν αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και διατήρησαν το μακροπρόθεσμο όραμα και την επενδυτική στρατηγική τους. Τα εστιατόρια McDonald’s κατάφεραν να παραμείνουν κοντά στις κοινότητες και τους πελάτες τους, εξυπηρετώντας κυρίως μέσω των υπηρεσιών McDrive και McDelivery, καθώς και μέσω της υπηρεσίας take away.

Σύμφωνα με τον Victor Tedesco, CEO της Premier Capital plc, Developmental Licencee για τη McDonald’s στην Ελλάδα, «Αναλάβαμε την ελληνική αγορά το 2011 με τη σταθερή δέσμευση να επενδύσουμε στην εταιρία έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά αποφασισμένοι να εστιάσουμε στην προοπτική της αγοράς, να προσφέρουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους κάθε ηλικίας και να ενδυναμώσουμε τη θέση του brand. Μέσα σε 10 χρόνια έχουμε επενδύσει περισσότερα από 29 εκατ. ευρώ, απασχολούμε και εκπαιδεύουμε εκατοντάδες ανθρώπους και προσφέρουμε καλό φαγητό γρήγορα και με αξία και άνεση σε εκατομμύρια καταναλωτές. Σήμερα, παρά την πανδημία, διατηρούμε ένα καθαρό όραμα για την επιχείρηση και την ανάπτυξή της, και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι για τις μεγάλες προοπτικές της αγοράς και τις ευκαιρίες να ικανοποιούμε τους πελάτες μας με διατροφικές επιλογές, καινοτομίες και εμπειρίες. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτά που έχει πετύχει η ομάδα στην Ελλάδα και υποστηρίζουμε τους ανθρώπους μας εδώ να φτάσουν σε υψηλότερο επίπεδο και να συνεχίσουν στο δρόμο για την επιτυχία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Premia Properties: Συμφωνία για την απόκτηση αυτοτελών ακινήτων σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Lamda Development: Μνημόνιο με Eurobank για τον Πύργο στο Ελληνικό

Πηγή: mononews.gr

Array