Πέμπτη
22.02.2024

«Πράσινο φως» από τη SEC για τα spot ΕΤF στο bitcoin

Μετά από το χθεσινό «ατύχημα», η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα σε απόφαση της το λανσάρισμα 11 ETF στο bitcoin στην αγορά spot.

Η έγκριση της ρυθμιστικής αρχής θεωρείται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα, προσφέροντας έκθεση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων σε θεσμικούς επενδυτές. 

Το bitcoin ενισχύεται 1,25% στα 46.150 δολάρια. 

Νωρίτερα την Τετάρτη, το χρηματιστήριο προθεσμιακών συμβολαίων CBOE ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των πολυαναμενόμενων spot ΕΤF στο bitcoin.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Ark 21 Shares Bitcoin ETF, το Franklin Bitcoin ETF, το WinsdomTree Bitcoin Fund και το Invesco Galaxy Bitcoin ETF, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του CBOE. 

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ η SEC ανάρτησε στο X (πρώην Twitter) ότι δίνει το πράσινο φως για τη διαπραγμάτευση στα χρηματιστήρια της χώρας των ETFs του Bitcoin στη spot αγορά. Ωστόσο, μετά από 15’ ακριβώς, ο επικεφαλής της SEC, Γκάρι Γκένσλερ, σε μια ανάρτηση από τον προσωπικό του λογαριασμό το αναίρεσε. Ανάφερε πως ο λογαριασμός της SEC έχει παραβιαστεί και πως η είδηση της έγκρισης δεν ισχύει! Μάλιστα αργότερα έσβησε εντελώς την αρχική ανάρτηση της SEC.

Πηγή: euro2day.gr