Σάββατο
02.12.2023

Πώς επηρέασε Bitcoin και altcoins ο πόλεμος στο Ισραήλ

Το Bitcoin, παρά την υποχώρηση της τιμής διαπραγμάτευσής του στην αγορά crypto το τελευταίο 48ωρο, συνεχίζει να διατηρεί σε υψηλό τεσσάρων μηνών την κυριαρχία του έναντι των altcoins, εκμεταλλευόμενο τις απώλειες στα κρυπτογραφικά mid και small caps, τα οποία δείχνουν να επηρεάζονται περισσότερο από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και την αναστάτωση που αυτή έχει προκαλέσει στις παραδοσιακές αγορές (χρηματιστήρια, πετρέλαιο). Σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMetrics, η κυριαρχία του Bitcoin έναντι των altcoins ξεπερνά το 50% με τη συνολική κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος να κινείται περιμετρικά των 540 δισ. δολαρίων. Την τελευταία εβδομάδα ο δείκτης που παρακολουθεί το gap ανάμεσα στη «ναυαρχίδα» των crypto και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα έχει αυξηθεί κατά 1% περίπου.

Παρά τις αρχικές πιέσεις που προκάλεσε ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς στην Παλαιστίνη, το Bitcoin φαίνεται να έχει βρει στήριγμα στη ζώνη των 27.500 δολαρίων, φλερτάροντας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τις 28.000 δολάρια, καθώς οι ταύροι ανέλαβαν τον έλεγχο, ωθώντας το προς τα πάνω. Την ίδια ώρα, το Ethereum έχασε το όριο των 1.600 δολαρίων, όπως και το XRP που βλέπει την τιμή – στόχο των 0,55 σεντς εντός του 2023 να απομακρύνεται. Ο Αιθέρας έχει υποχωρήσει το τελευταίο 24ωρο πάνω από 1%, ενώ τα Ripple, Solana, Cardano, Dogecoin, Polygon και Polkadot έχουν χάσει έως και 3% της αξίας τους.

Διάγραμμα με τη διακύμανση της τιμής του Bitcoin στην αγορά crypto την Τρίτη (10/10) © TradingView
Διάγραμμα με τη διακύμανση της τιμής του Bitcoin στην αγορά crypto την Τρίτη (10/10) © TradingView

Παράγοντας που επηρεάζει το Ethereum είναι και οι χαμηλές πτήσεις που σημείωσαν τα νέα ETF σε Αιθέρα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας στις ΗΠΑ. Τα συγκεκριμένα επενδυτικά προϊόντα βασίζονται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures).

Το δημοσίευμα στο cryptopotato αναφέρει ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς crypto έχει πέσει στο 1,080 τρισ. δολάρια.

«Άγκυρα» στις 27.500 για το Bitcoin στην αγορά crypto

Λίγο μετά 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης (10/10) το Bitcoin ενισχύεται στις 27.546,40 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 0,35%. Το Ethereum ενισχύεται οριακά 0,15% στα 1.583,12 δολάρια.

Το XRP παραμένει αμετάβλητο στα 0,50 σεντς, ενώ το LiteCoin υποχωρεί κατά 0,21% στα 62,85 δολάρια.

Source: powergame.gr