Πώς μπορείτε να ανταλλάσσετε αριθμούς απλά αγγίζοντας τα iPhone μεταξύ τους

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια εκδήλωση ή σε ένα δείπνο, μπορείτε να ανταλλάξετε αριθμούς τηλεφώνων με έναν νέο συνάδελφο ή με έναν φίλο απλά κρατώντας τα iPhone ο ένας κοντά στον άλλον.

Η λειτουργία, γνωστή ως NameDrop, έγινε διαθέσιμη όταν η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17 τον Σεπτέμβριο.

Το NameDrop είναι ταχύτερο από το να διαβάζετε τους αριθμούς ή να ανταλλάσσετε τηλέφωνα και να πληκτρολογείτε χειροκίνητα τις πληροφορίες επαφής. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως γράψετε λάθος το όνομα της νέας σας επαφής. Απλώς μεταφέρεται απευθείας στο τηλέφωνό σας.

Όπως αναφέρει το CNBC, το Apple σας επιτρέπει να επιλέγετε τι θα μοιραστείτε με κάποιον όταν χρησιμοποιείτε το NameDrop, ώστε να μην αποκαλύψετε κατά λάθος ευαίσθητες πληροφορίες που μπορεί να έχετε αποθηκεύσει στο τηλέφωνό σας, όπως μια διεύθυνση κατοικίας.

Το μειονέκτημα ωστόσο είναι ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε το email και τον αριθμό τηλεφώνου σας ταυτόχρονα και μπορείτε να κάνετε NameDrop μόνο μία φορά μεταξύ δύο τηλεφώνων, εκτός αν διαγράψετε την επαφή και ξεκινήσετε από την αρχή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το NameDrop στο iOS 17 στο iPhone για να ανταλλάξετε επαφές

  • Ξεκλειδώστε το iPhone σας (η λειτουργία δεν θα λειτουργήσει με κλειδωμένο το τηλέφωνό σας).
  • Τοποθετήστε την κορυφή ενός τηλεφώνου ακριβώς πάνω από την κορυφή ενός άλλου τηλεφώνου, όπως στην εικόνα στην κορυφή αυτής της ιστορίας.
  • Περιμένετε περίπου τρία δευτερόλεπτα και θα εμφανιστεί μια προτροπή στην οθόνη σας.
  • Μπορείτε να πατήσετε “Μόνο λήψη” ή “Κοινή χρήση” και μπορείτε να πατήσετε το βέλος προς τα κάτω για να επιλέξετε ποιες από τις πληροφορίες επικοινωνίας σας πρόκειται να στείλετε.
  • Θα πρέπει να πατήσετε και οι δύο το “Κοινή χρήση” για να λάβετε ο ένας τα στοιχεία επικοινωνίας του άλλου.
    Εάν μόνο ένας από εσάς χρειάζεται τις πληροφορίες επαφής, το άτομο αυτό θα πρέπει να πατήσει το “Receive Only” (Λάβετε μόνο). Το άλλο άτομο πρέπει ακόμα να πατήσει το κουμπί “Κοινή χρήση” για να συναινέσει.
  • Αν φτάσετε σε αυτό το στάδιο και συνειδητοποιήσετε ότι δεν θέλετε να κάνετε τίποτα από τα δύο, απλά σαρώστε το δάχτυλό σας προς τα πάνω για να βγείτε από το NameDrop.
  • Μόλις λάβετε τη νέα επαφή, θα δείτε μια σελίδα επαφής. Μπορείτε να τροποποιήσετε την επαφή με όποιον τρόπο θέλετε, αλλά αν σας φαίνεται καλή, απλώς πατήστε “Done” (Τέλος) στην επάνω αριστερή πλευρά.

Διαβάστε ακόμη   

Ηλεκτροκίνηση: Πώς φέρνει δισεκατομμύρια σε μικρές πόλεις

Ρεύμα: Παίρνουν ξανά φωτιά τα τιμολόγια τον Νοέμβριο – Άλμα στις τιμές

Ξεπερνά και τις προβλέψεις της Αθήνας η S&P: Αύξηση ΑΕΠ 2,5% εφέτος και μέση ανάπτυξη 2,6% την τριετία 2024-2026

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr

Array