Κυριακή
22.05.2022

Ποιος είναι ο καλλιτέχνης που κρύβεται πίσω από τους Bored Ape Yacht Club

O lead-artist πίσω από το Bored Ape Yacht Club (BAYC), ένα από τα πιο διάσημα έργα NFT, ονομάζεται Seneca.

Ο Seneca είχε απογοητευτεί με την παραδοσιακή αγορά τέχνης, έναν κόσμο που μέχρι τώρα αντιμετώπιζε την ψηφιακή τέχνη ως δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με την αντίστοιχη φυσική.

Seneca’s early sketches for Bored Apes Yacht Club.

«Το γεγονός ότι μπορείτε να πιστοποιήσετε την ταυτότητα ενός ψηφιακού στοιχείου είναι επαναστατικό. Αυτό αλλάζει το παιχνίδι εντελώς», είχε δηλώσει στο παρελθόν, προσθέτοντας ότι τα NFTs θα δώσουν στην ψηφιακή τέχνη μια θέση στο τραπέζι στην παραδοσιακή αγορά τέχνης.

Το Bored Ape Yacht Club ήταν η πρώτη εισβολή του Seneca στον κόσμο του NFT και ο καλλιτέχνης είναι ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες του αναδυόμενου τομέα. «Φυσικά το να παρακολουθώ την πορεία του έργου να μετατρέπεται σε μία τρελή αυτοκρατορία είναι καταπληκτικό, αλλά επίσης, συνεχίζω να ανυπομονώ. Είμαι σε στηλ, τι ακολουθεί;»

Ο Seneca μίλησε μια πιθανή πτώση του NFT για το 2022, αλλά δεν ήταν έτοιμος να μοιραστεί λεπτομέρειες. «Αυτό που έφτιαξα για την Art Basel είναι μόνο η αρχή για μένα», είπε ο καλλιτέχνης αναφερόμενος σε κάποια νέα έργα του που πρόκειται να δημοπρατηθούν.

Περισσότερα για τις δημιουργίες του Seneca μπορείτε να βρείτε στο site του