Ποια είναι τώρα τα πιο «hot» κρυπτονομίσματα μετά το ράλι σε Bitcoin και Ethereum

Στο προσκήνιο έρχονται λιγότερο δημοφιλή κρυπτονομίσματα το τελευταίο διάστημα, έπειτα από το πρόσφατο μεγάλο ράλι των «ηγετών» της αγοράς crypto, των Bitcoin και Ethereum

Το Cardano για παράδειγμα, διπλασιάστηκε αυτόν τον μήνα και έγινε έτσι το τρίτο μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο παγκοσμίως. Ένα ακόμη κρυπτονόμισμα το Avalanche κατάφερε μόλις μέσα στον προηγούμενο μήνα να τριπλασιάσει την τιμή του. Aλλά και το Binance Coin καταγράφει επίσης άνοδο.

Τι είναι όμως, αυτό που σύμφωνα με αναλυτές και επενδυτές προκαλεί φρενίτιδα στην αγορά κρυπτονομισμάτων; 

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι κερδοσκόποι αλλάζουν κατεύθυνση και από τα mainstream κρυπτονομίσματα, μετακινούνται σε άλλες, πιο συναρπαστικές εναλλακτικές λύσεις. Άλλοι βλέπουν έναν κόσμο να ξεχειλίζει από μετρητά και εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, τα οποία τελικά ωθούν τους επενδυτές προς κερδοφόρα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. «Είναι οι νεότερες γενιές που κάνουν παιχνίδι σε αυτή την αγορά και παράλληλα μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς. Για αυτούς τους δύο λόγους, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί είναι εκείνοι που επενδύουν στην αγορά κρυπτονομισμάτων»υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Από τον Ιούλιο, τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία για ψηφιακά επενδυτικά προϊόντα αυξήθηκαν περισσότερο από 57% και διαμορφώθηκαν στα περίπου 55 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο μέσος όρος των ημερήσιων όγκων συναλλαγών αυξήθηκε περισσότερο από 46% στα 544 εκατομμύρια δολάρια, η μεγαλύτερη άνοδος από μήνα σε μήνα από τον Μάιο, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης δεδομένων CryptoCompare. Ακόμη, ο δείκτης που παρακολουθεί μερικά από τα μεγαλύτερα αποκεντρωμένα οικονομικά πρωτόκολλα και εφαρμογές – το Bloomberg Galaxy DeFi Index – έχει αυξηθεί περίπου κατά 50% από τις αρχές Ιουλίου.

Και μετά υπάρχουν τα blockchains που θέλουν να ανταγωνιστούν το Ethereum. Ο Έιβι Φέλμαν, διευθυντής χαρτοφυλακίου στο BlockTower Capital, δήλωσε πως τώρα που η πρόσφατη αναβάθμιση του δικτύου του Ethereum έχει ολοκληρωθεί, οι κερδοσκόποι στρέφουν την προσοχή τους σε ανταγωνιστικά και εναλλακτικά blockchains.

Στο μεταξύ, οι λήψεις για εφαρμογές συναλλαγών κρυπτογράφησης αυξάνονται διαρκώς: η Coinbase Global Inc. κατέλαβε την 11η θέση μεταξύ των εφαρμογών χρηματοδότησης στις λήψεις iPhone της Apple, σύμφωνα με την App Annie, έναν πάροχο δεδομένων και αναλύσεων κινητής τηλεφωνίας. Τον περασμένο Αύγουστο βρισκόταν στην 23η θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr