Δευτέρα
08.08.2022

Πλήρη απαγόρευση των crypto ζητά η κεντρική τράπεζα Ρωσίας

Η Ρωσία πρέπει να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα, ανέφερε η κεντρική τράπεζα της χώρας σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Οπως μεταδίδει το CoinDesk, η έκθεση «Κρυπτονομίσματα: Τάσεις, κίνδυνοι, μέτρα» παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου με την Elizaveta Danilova, διευθύντρια του Τμήματος Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ρωσίας.

Η έκθεση αναφέρει ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ασταθή και χρησιμοποιούνται ευρέως σε παράνομες δραστηριότητες όπως η απάτη. Προσφέροντας μια διέξοδο στους ανθρώπους να βγάλουν τα χρήματά τους από την εθνική οικονομία, κινδυνεύουν να την υπονομεύσουν και να δυσκολέψουν τη δουλειά της ρυθμιστικής αρχής να διατηρεί τις βέλτιστες νομισματικές πολιτικές, αναφέρει η έκθεση.

Ως εκ τούτου, η τράπεζα αναφέρει ότι η Ρωσία χρειάζεται νέους νόμους και κανονισμούς που ουσιαστικά να απαγορεύουν κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα στη χώρα. Συγκεκριμένα, πρέπει να απαγορευτεί η έκδοση κρυπτονομισμάτων και η οργάνωση της κυκλοφορίας τους στη Ρωσία.

Πηγή: euro2day.gr