Σάββατο
08.10.2022

Πιτσιλής: Τα νέα ψηφιακά όπλα της Εφορίας κατά της φοροδιαφυγής

Στα νέα ψηφιακά όπλα της Εφορίας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε ο Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Η νέα εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα που θα αποδεικνύει σε πραγματικό χρόνο στον πελάτη, εάν η απόδειξη που πήρε είναι από ταμειακή μηχανή συνδεδεμένη με την εφορία είναι μέρος της ευρύτερης πολιτικής μας για την παρακολούθηση των συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο, είπε αρχικά ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Η νέα εφαρμογή προστίθεται στο myDATA και ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχουν εάν οι φόροι από τα αγαθά και τις υπηρεσίες που αγοράζουν πηγαίνουν στα δημόσια έσοδα και δεν πηγαίνουν στις τσέπες κάποιων επιτηδείων, τόνισε.

Το 70% των ταμειακών μηχανών είναι ήδη διασυνδεδεμένο με το taxis διαβεβαίωσε.

Ετοιμάζουμε με το ΥΠΟΙΚ ένα πακέτο κυρώσεων για όσους δεν συνδέουν τις ταμειακές μηχανές, σε επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου. Επίσης ετοιμάζουμε ένα πλαίσιο για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Παράλληλα θα υπάρχει χρηματική επιβράβευση στους καταναλωτές που εντοπίζουν τις ψεύτικες αποδείξεις.

Στην περίπτωση που η εφαρμογή εντοπίσει ψεύτικη απόδειξη υπάρχει η διαδικασία για την επί τόπου αναφορά της στην εφορία. Όταν ο καθένας μας «σκανάρει» την απόδειξη που πήρε όλοι κερδίζουμε είπε.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες ημέρες στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Πηγή: powergame.gr