Δευτέρα
15.04.2024

Πιτσιλής: Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπ. Εμπορίου της Τουρκίας για την ενίσχυση της τελωνειακής συνεργασίας

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας, Σεζάι Ουτσαρμάκ, είχε σήμερα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, με σκοπό την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τελωνειακό τομέα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

* Το Σχέδιο Δράσης για θέματα επιβολής του νόμου που περιλαμβάνει τη δημιουργία κοινών ομάδων συνεργασίας και κοινές εκπαιδεύσεις τελωνειακών υπαλλήλων για την επιχειρησιακή ετοιμότητα σκύλων ανιχνευτών και την ανάλυση εικόνων x-rays

* Η αναβάθμιση της λειτουργίας των συνοριακών τελωνείων Κήπων και Υψάλων

* Πρακτικές διευκόλυνσης του εμπορίου, όπως η διενέργεια επαλήθευσης των πιστοποιητικών καταγωγής που εκδίδουν τα ελληνικά Επιμελητήρια.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε σχετικά: «Τα Τελωνεία έχουν πρωταρχικό ρόλο στη διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας στα σύνορά μας με την Τουρκία και στην επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης μέσω της διευκόλυνσης του εμπορίου.

Συνεργαζόμαστε στενά με τους γείτονές μας, με σκοπό να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά μας στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεών μας με την Τουρκία».

Διαβάστε ακόμη

Χρυσό ντιλ 1,15 δισ. ευρώ – Η αμερικανική Cadence εξαγοράζει την ελληνική BETA CAE (pics)

Πιο βαριές «καμπάνες» για ξέπλυμα και οφειλές προς το Δημόσιο

Γιώργος Προκοπίου: Η Dynagas παρέλαβε το νεότευκτο LNG Carrier “Clean Vitality”

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

Πηγή: newmoney.gr

Array