Πιέσεις στα κρυπτονομίσματα από τις δυσκολίες της Silvergate

Το Bitcoin έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, μία κίνηση που συνιστά μέρος μιας ευρύτερης υποχώρησης στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα είδε την αξία του να βυθίζεται ως και 6% πριν εξισορροπήσει μέρος της διολίσθησης για να διαπραγματευτεί περίπου στα 22.330 δολάρια το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σινγκαπούρη. Μικρότερα νομίσματα όπως τα Ether, Avalanche και Dogecoin επίσης υπέστησαν απώλειες.

Η βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων απορροφά τις συνέπειες των προβλημάτων στη φιλική προς τα κρυπτονομίσματα αμερικανική τράπεζα Silvergate, η οποία είπε ότι εξετάζει το εάν μπορεί να παραμείνει βιώσιμη. Η τράπεζα προσφέρει ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο δίκτυο πληρωμών που διευκολύνει τη μεταφορά κεφαλαίων σε πραγματικό χρόνο μεταξύ εταιρειών κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, πολλά ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, εκδότες stablecoin και γραφεία συναλλαγών δεν δέχονται πλέον ούτε ξεκινούν πληρωμές μέσω της Silvergate.

Οι δυσκολίες της Silvergate είναι το τελευταίο παράδειγμα της επίδρασης που έχουν τα απόνερα από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX τον Νοέμβριο. Η τράπεζα βίωσε μία αύξηση των καταθέσεων πέρυσι στον απόηχο της χρεοκοπίας της FTX, η οποία ήταν βασικός πελάτης.

Ο τομέας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αντιμετωπίζει επίσης μια ευρύτερη ρυθμιστική καταστολή στις ΗΠΑ καθώς και τις προσδοκίες ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, μειώνοντας την όρεξη για κινδύνους.

Οι απώλειες του Bitcoin έφεραν στο επίκεντρο ορισμένα βασικά τεχνικά στοιχεία. Το Bitcoin έχει πέσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, κάτι που για ορισμένους αναλυτές γραφημάτων αυξάνει τον κίνδυνο περαιτέρω απωλειών.

Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων συχνά στρέφουν το βλέμμα τους στο Tether, το μεγαλύτερο stablecoin, σε περιόδους πίεσης στην αγορά. Το token προορίζεται να έχει σταθερή αξία 1 δολαρίου και χρησιμοποιείται ευρέως για τη διευκόλυνση των συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, αλλά εδώ και καιρό αντιμετωπίζει ερωτήματα σχετικά με τη σύνθεση των αποθεμάτων του.

Το stablecoin δεν έχει καμία έκθεση στη Silvergate, δήλωσε στο Twitter ο Πάολο Αρντόινο, επικεφαλής τεχνολογίας της Tether.

Ο Χέιντεν Χιουζ, συνιδρυτής της πλατφόρμας κοινωνικών συναλλαγών Alpha Impact, δήλωσε ότι εντόπισε “μεγάλες αγορές” Tether σε διάστημα πέντε λεπτών στην πρωινή συνεδρίαση της Παρασκευής στην Ασία. “Είδαμε μια ισχυρή άμυνα”, είπε ο Χιουζ, προσθέτοντας ότι “πιθανότατα έγινε από κάποιον διαπραγματευτή”.

Η ανάκαμψη του Bitcoin το 2023 μειώθηκε στο 35%. Οι αγορές κρυπτονομισμάτων πέρυσι υπέστησαν μια καταστροφή 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής.

Source: capital.gr

 

 

 

 

 

 

 

Array