Σάββατο
23.10.2021

“Phishing”: Κύκλωμα σηκώνει χιλιάδες ευρώ από λογαριασμούς πολιτών – Πώς ενεργεί

Πολλές οι καταγγελίες από θύματα του κυκλώματος

«Τσουνάμι» καταγγελιών και ένα εξώδικο στο protothema.gr από θύματα του «phishing», όπως είναι διεθνώς γνωστή κάθε είδους ηλεκτρονική οικονομική απάτη, που είδαν να κάνουν «φτερά» μέσα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χιλιάδες ευρώ, με διαφορετικές πάντα κινήσεις.

Τα θύματα βρίσκονται σε κατάσταση αμόκ αναζητώντας εναγωνίως την δικαίωσή τους, καθώς όπως υποστηρίζουν οι τραπεζικοί οργανισμοί στους οποίους διατηρούν κάρτες και λογαριασμούς, παρουσιάζουν κενό ασφαλείας με αποτέλεσμα τα στοιχεία τους να βρίσκονται στα χέρια απατεώνων.

Μέχρι αυτή την ώρα το σχέδιο του κυκλώματος μοιάζει να είναι πανομοιότυπο, καθώς όπως αποδεικνύεται δεν είναι και λίγοι αυτοί που καθημερινά δέχονται με sms στα κινητά τους τηλέφωνα τα παραπλανητικά τους μηνύματα.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο αποστολέας είναι πάντα η τράπεζα στην οποία τα θύματα διατηρούν κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς, με αποτέλεσμα ο κόσμος να πείθεται και να πέφτει άθελα του στην παγίδα ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που το εκάστοτε θύμα μπαίνει στη διαδικασία να επισκεφτεί το link που αναγράφεται στο μήνυμα που έχει λάβει. Από εκεί οδηγείται σε μια σειρά από σοβαρά λάθη κι αυτό γιατί στα πεδία που του εμφανίζoνται συμπληρώνει τους προσωπικούς του κωδικούς username και passoword.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο protothema

phishing

Πηγή: newmoney.gr