Πέμπτη
07.07.2022

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Πρωτιά στο πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το Μάϊο καθώς και το πρώτο πεντάμηνο του 2022

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το Μάϊο, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 22%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 1,01 δισ.ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 19,50% και στην τρίτη θέση, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 12,89%.

Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαϊου, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με μερίδιο αγοράς 24,05% και αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 4,48 δισ.ευρώ.

Με συναλλαγές άνω των 7 δισ.ευρώ και μερίδιο αγοράς που υπερέβη το 20%, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε κατακτήσει την πρώτη θέση για τη δραστηριότητά της στο ΧΑ και το 2021. Η εταιρεία ενισχύει σταθερά το μερίδιό της στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και από το 10% του 2017, κατέκτησε τις τρεις τελευταίες χρονιές την πρώτη θέση, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επισυνάπτεται ο πίνακας με τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών για το μήνα Μάϊο και για το πρώτο πεντάμηνο του έτους.

Διαβάστε επίσης:

Οι 7 στις 7 δημοσκοπήσεις, η «φωτογραφία» του Πολεμικού Ναυτικού, η μοιρασιά Ιωάννου στις μετοχές ΑΒΑΞ και το μισό δισ. της Microsoft για τους εργολάβους

ΟΠΑΠ: Επιτεύξιμος ο στόχος για ετήσια EBITDA 720 εκατ. ευρώ (pic)

Λάμπρος Παπακωνσταντίνου: Τα νέα deals, η στρατηγική και οι υψηλές προσδοκίες για την Ideal Holdings

Πηγή: newmoney.gr