Πέμπτη
23.03.2023

Πατέλης: Άγνωστο πώς θα εξελιχθεί το παγκόσμιο τραπεζικό σκηνικό, η Ελλάδα δεν είναι όπως πριν (vid)

Για τις εξελίξεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες και τις πρόσφατες εξελίξεις με την κρίση της Credit Suisse, αναφέρθηκε με ηχητικό μήνυμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλης.

«Σήμερα όλοι παρακολουθούμε την κατάρρευση της SVB στην Αμερική και τα προβλήματα της Credit Suisse στην Ευρώπη. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το παγκόσμιο τραπεζικό σκηνικό, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι καθόλου, αλλά καθόλου όπως ήταν πριν», ήταν το μήνυμα του κ. Πατέλη στο TikTok.

Και συνεχίζει: «Να θυμηθούμε την περιπέτεια με τα capital controls και τους φόβους για κούρεμα καταθέσεων. Αυτά δεν πρόκειται να ξαναγίνουν. «Διαβάζουμε ότι η εταιρεία τεχνολογίας δηλώνει δημοσίως ότι μεταφέρει τα χρήματά της από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για ασφάλεια.»

Όπως πρόσθεσε ο κ. Πατέλης για τα κόκκινα δάνεια: «Φυσικά έγινε τρομερή δουλειά τα τελευταία χρόνια με τον «ΗΡΑΚΛΗ» που απομειώθηκαν τα «κόκκινα δάνεια» στις τράπεζές μας σε μονοψήφιο αριθμό. Φανταστείτε να ήμασταν ακόμη στα επίπεδα του 2019.

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σήμερα από τον υψηλότερο λόγο καταθέσεων προς δάνεια στην Ευρώπη και το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι πάρα πολύ αυστηρό.

Για τα επιτόκια

«Η άνοδος των επιτοκίων παγκοσμίως  θα συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην οικονομία και τις αγορές, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι πια στο επίκεντρο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση στην σταθερότητα  της χώρας μας και στην ενδυνάμωση των θεσμών

@alexdunujlc Τραπεζες #τραπεζες #οικονομια #ελλαδα #οικονομικα #svb #creditsuisse #banks #greece ♬ original sound – Alex Patelis

Διαβάστε ακόμη

Στο σφυρί ξανά η συλλογή έργων τέχνης του βιομήχανου Παναγιώτη Νίκα (λίστα + pics)

Πώς οι DJs απέκτησαν το δικό τους star-system – Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι με αμοιβές μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ το πάρτι

Μνημεία του κόσμου: Οδηγός “επιβίωσης” στον Πύργο του Άιφελ των 7,5 εκατ. επισκεπτών ετησίως

Πηγή: newmoney.gr