Σάββατο
08.10.2022

Παραμένει κάτω από το φράγμα των $20.000 το Bitcoin

Το Bitcoin έπεσε και πάλι κάτω από τα 20.000 δολάρια, καταγράφοντας το μεγαλύτερο διάστημα κάτω από την τιμή-ορόσημο μετά την αναταραχή που κλόνισε την αγορά κρυπτονομισμάτων τον Ιούλιο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε χρηματιστηριακή αξία υποχώρησε έως και 3,1%, στα 19.577 δολάρια την Πέμπτη. Τα περισσότερα άλλα ψηφιακά νομίσματα ήταν επίσης χαμηλότερα, το Ether έπεφτε 1%, το Avalanche -3,9% και το Solana -4,3% στη Νέα Υόρκη.

Ο τομέας κρυπτογράφησης έχει συρρικνωθεί σε λιγότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ή περίπου κατά το ένα τρίτο της αξίας που έπιασε τον περασμένο Νοέμβριο. Οι τιμές των νομισμάτων κλονίστηκαν στα μέσα του έτους από την κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra, την κατάρρευση του Three Arrows Capital και τη χρεοκοπία των Voyager και Celsius, γράφει το Bloomberg.

«Υπάρχει φόβος ότι εάν πέσουμε σε νέα χαμηλά θα υπάρξει νέο κύμα χρεοκοπιών εταιρειών κρυπτογράφησης», δήλωσε ο Stephane Ouellette, διευθύνων σύμβουλος της FRNT Financial.

Οι μαύροι Σεπτέμβριοι του Bitcoin

Η πτώση την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου δεν προοιωνίζεται καλά νέα για το κρυπτονόμισμα. Ο ένατος μήνας του έτους ήταν ιστορικά ένας από τους χειρότερους για το Bitcoin, το οποίο πέφτει κάθε Σεπτέμβριο από το 2017. Σημειώνει κατά μέσο όρο πτώση 8,5% για τον μήνα τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group.

Αρκετοί στην αγορά υποστηρίζουν ότι η πτώση της τιμής θεωρείται ήδη ευκαιρία αγοράς για ορισμένους επενδυτές.

 

Πηγή: euro2day.gr