Σάββατο
20.07.2024

Παπαθανάσης: Τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης θα μοχλεύσουν άλλα 30 δισ. από ιδιώτες έως το 2026

“Τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που θα μοχλεύσουν άλλα 30 δισ. από τον ιδιωτικό τομέα θα έχουν μπει στην οικονομία έως το 2026 και αντιλαμβάνεστε την κινητικότητα και τη δυναμική που θα δημιουργηθεί”, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης κατά την συζήτησή του με τον δημοσιογράφο Χρήστο Κώνστα. Η συζήτηση διεξήχθη κατά τη διάρκεια του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην συνέχεια ο Υπουργός παρουσίασε τους 4 βασικούς πυλώνες του Ταμείου που είναι η πράσινη μετάβαση, η ψηφιακή μετάβαση, η κατάρτιση και η εξειδίκευση και οι ιδιωτικές επενδύσεις. Συγκεκριμένα για την κατάρτιση υπογράμμισε ότι αποτελεί σημαντικό εργαλείο και για τους νέους που χρειάζονται upskilling και για τους μεγαλύτερους που πρέπει να προσαρμοστούν στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής.

Αναφορικά με την μεταποίηση, επισήμανε ότι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου περνάει αναγκαστικά από αυτήν και πρέπει να στηριχθεί ιδιαίτερα. “Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε επιχειρηματικά πάρκα”, είπε διευκρινίζοντας ότι αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα, μιλώντας για τις ελληνικές επιχειρήσεις που συνήθως είναι μικρομεσαίες, τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν συνενώσεις για να μπορέσουν να γίνουν ανταγωνιστικές.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε επίσης και στην προσπάθεια που έχει γίνει στο Υπουργείο ώστε να μειωθούν δραστικά οι χρόνοι και να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία με στόχο να διαμορφωθεί ένα φιλικό περιβάλλον για τον επενδυτή που του προσφέρει εμπιστοσύνη. “Έχουμε καταφέρει να κάνουμε άλματα και πρέπει να συνεχίσουμε για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο”, πρόσθεσε κλείνοντας.

Πηγή: energypress.gr

Πηγή: metalignitiki.gr

Array