Πανελλαδικές αυξήσεις στα καύσιμα – Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στις τιμές για αισχροκέρδεια (vid)

1 στα 4 πρατήρια καυσίμων αισχροκερδεί – Αυξήθηκαν κατά 40% τα καύσιμα σε ένα χρόνο

Tο ράλι στις τιμές των καυσίμων συνεχίζεται δημιουργώντας ανησυχία τόσο στους πολίτες όσο και στο οικονομικό επιτελείο για την πορεία των τιμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων από τη ΔΙΜΕΑ.

Είναι ενδεικτικό ότι σε 137 ελέγχους που έγιναν σε πρατήρια καυσίμων, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι 64 και εξ αυτών διαπιστώθηκαν 17 παραβάσεις για αισχροκέρδεια. Ουσιαστικά, το 26%, δηλαδή 1 στα 4 πρατήρια καυσίμων αισχροκερδεί, καθώς κινείται πάνω από το όριο κέρδους που είχε τον Αύγουστο του 2021.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο υπουργείο Ανάπτυξης καλεί τους πολίτες να είναι υποψιασμένοι απέναντι στις πολύ χαμηλές τιμές, διαμηνύοντας ότι θα γίνουν έλεγχοι και σε αυτή την περίπτωση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στη χώρα υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις σε ό,τι αφορά τις τιμές των καυσίμων.

Μάλιστα σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, μέχρι στιγμής «πέφτουν» πρόστιμα των 5.000 ευρώ στα πρατήρια που αισχροκερδούν. Μέσα σε ενάμιση μήνα έχουν βεβαιωθεί συνολικά πρόστιμα ύψους 3 εκατ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που κάποιος είναι υπότροπος το πρόστιμο τετραπλασιάζεται.

Αυξήθηκαν κατά 40% τα καύσιμα σε ένα χρόνο

Για την αμόλυβδη βενζίνη, η μέση πανελλήνια τιμή ήταν πριν λίγες μέρες στο 2,27, ενώ πριν ένα χρόνο ήταν στο 1,60, μια αύξηση της τάξης του 40%.

Ενδεικτικά, πάντα για την αμόλυβδη, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Κυκλάδες: 2,45
  • Μήλος 2,62
  • Δωδεκάνησα 2,40
  • Ρέθυμνο 2,32
  • Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου 2,49
  • Αθήνα 2,25
  • Νέα Σμύρνη 2,43

Διαβάστε ακόμη:

Χρηματιστήριο: Οι 3+3 μετοχές που δίνουν κέρδη και «αγνοούν» το παγκόσμιο sell off

Οι Έλληνες εφοπλιστές έδωσαν $2,1 δισ. το 2022 για αγορά 114 πλοίων

CNBC: Γιατί το πρόσφατο sell-off των μετοχών τεχνολογίας δεν προκαλεί ανησυχία

Πηγή: newmoney.gr