Σάββατο
02.12.2023

Παγκρήτια Τράπεζα: Οριστικό «OK» από ΕΚΤ για το «fit & proper» Εξάρχου – Καϋμενάκη – Μπάκου και Thrivest

Οριστικό «πράσινο φως» στην Thrivest Holding και τους μετόχους της Αλέξανδρο Εξάρχου, Δημήτρη Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, με το “Fit & Proper” (πιστοποίηση καταλληλόλητας), έλαβε σήμερα 19 Οκτωβρίου η επενδυτική ομάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) .

Έπειτα από τη θετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), η οποία δόθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2023, και βάσει των αυστηρών κριτηρίων της ελληνικής και της ενωσιακής νομοθεσίας, η ΕΚΤ ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των νέων μετόχων της Παγκρήτιας Τράπεζας, βασιζόμενη σε πέντε αυστηρά κριτήρια αναγνωρίζοντας:

• Την καλή επενδυτική τους φήμη
• Την εμπειρία, τη γνώση και τις δεξιότητες της επενδυτικής ομάδας
• Την υγιή και ισχυρή οικονομική τους βάση
• Τη συμμόρφωσή τους με τις απαιτήσεις προληπτικής εποπτείας (prudential requirements)
• Την πλήρη συμμόρφωσή τους με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία σχετικά µε την πρόληψη της νοµιµοποίησης εσόδων από παράνοµες δραστηριότητες (“no suspicion of money laundering”).

Έτσι, έπειτα από αυστηρή αξιολόγηση, η ΕΚΤ ενέκρινε την καταλληλότητα των μετόχων. Και μάλιστα αναγνώρισε αυτό που έχει δηλώσει πολλές φορές η μετοχική ομάδα της Thrivest Holdings: Ότι το κίνητρο της εισόδου της στην Παγκρήτια Τράπεζα, στην οποία κατέχει το 44% του μετοχικού κεφαλαίου, δεν είναι άλλο παρά «η ανάπτυξη και η ενδυνάμωση ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου μέσα από επενδύσεις στον ελληνικό τραπεζικό τομέα».

Με την παροχή της έγκρισης από την ΕΚΤ, ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του σχεδίου της Thrivest Holdings για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα στη χώρα μας, που θα έχει ως στόχο να στηρίξει την επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη 

ΟΝΕΧ: Η σημερινή απόφαση αποδεσμεύει χρηματοδότηση $125 εκατ. για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ερντογάν: Εδωσε αύξηση στον εαυτό του – Κατά 81,63% μεγαλύτερος ο μισθός του

Nestlé: Κλείνει εργοστάσιο για βρεφικό γάλα λόγω μείωσης στις γεννήσεις στην Κίνα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr