Δευτέρα
11.12.2023

OpenAI: Εργαζόμενοι απειλούν με παραίτηση μετά την απόλυση του Σαμ Άλτμαν (tweet)

Ανοιχτή επιστολή, με την οποία απειλούν να αποχωρήσουν αν το ΔΣ δεν παραιτηθεί και δεν επαναφέρει τον Σαμ Άλτμαν στη θέση του CEO, υπέγραψαν τη Δευτέρα τουλάχιστον 500 εργαζόμενοι της OpenAI, η οποία την Παρασκευή (17.11) απομάκρυνε τον Σαμ Άλτμαν από τη θέση του.

«Ο τρόπος με τον οποίο απολύσατε τον Σαμ Άλτμαν και καθαιρέσατε τον Γκρεγκ Μπρόκμαν από το διοικητικό συμβούλιο έχει θέσει σε κίνδυνο όλη αυτή τη δουλειά και υπονομεύει την αποστολή και την εταιρεία μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Όπως αναφέρει το Wired, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ανάμεσα σε όσους υπογράφουν την επιστολή βρίσκεται και ο Ίλια Σουτσκεφερ, επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας και μέλος του ΔΣ, ο οποίος κατηγορήθηκε για τον συντονισμό αυτής της ενέργειας κατά του Σαμ Άλτμαν.

 

Λίγο πριν από τη δημοσίευση της επιστολής, ο Σουτσκεφερ ανέφερε σε ανάρτησή του στο X: «Λυπάμαι βαθύτατα για τη συμμετοχή μου στις ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου. Δεν σκόπευα ποτέ να βλάψω την OpenAI. Αγαπώ όσα έχουμε χτίσει μαζί και θα κάνω ό,τι μπορώ για να ενώσω ξανά την εταιρεία».

Η δημοσίευση της επιστολής έγινε έπειτα από ένα ασυνήθιστο και ανατρεπτικό Σαββατοκύριακο στη Silicon Valley, και αφού το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI απομάκρυνε τον Σαμ Άλτμαν από τη θέση του την Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι «δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το συμβούλιο, εμποδίζοντας την ικανότητά του να ασκήσει τις αρμοδιότητές του».

Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Ψάλτης: «Παράθυρο στον κόσμο η συμφωνία Αlpha Bank – UniCredit για εμάς και τους πελάτες μας»

Deutsche Bank: Νέες υψηλότερες τιμές – στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες (γραφήματα)

Κεραυνοί αφανίζουν τεράστιες δασικές εκτάσεις στο Βόρειο Ημισφαίριο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 Πηγή: newmoney.gr