Κυριακή
28.11.2021

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα στεγαστικής συνδρομής: Έρχεται για ανασφάλιστους υπερήλικες

Η χορήγηση του επιδόματος αφορά σε σε εκατοντάδες ηλικιωμένους από το 2018 μέχρι και σήμερα

Ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2022 η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα στεγαστικής συνδρομής για ανασφάλιστους υπερήλικες μέσω πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ.

Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τον νόμο και με σκοπό τον διαφανή, αποτελεσματικό και γρήγορο έλεγχο.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει ότι η χορήγηση του επιδόματος στεγαστικής συνδρομής αφορά σε σε εκατοντάδες ηλικιωμένους από το 2018 μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα, η Δόμνα Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι όχι μόνο δεν διακόπηκε ποτέ η χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος στους υπερήλικες, αλλά καθορίστηκαν για πρώτη φορά σαφή και αντικειμενικά κριτήρια για τη χορήγησή του με τον νόμο 4756/2020.

«Η πρότερη απουσία κριτηρίων χορήγησης του εν λόγω επιδόματος, οδηγούσε για χρόνια στη συχνή μη χορήγησή του, καθότι οι περιφερειακές διευθύνσεις του ΟΠΕΚΑ δεν μπορούσαν να αξιολογήσουν, αν οι ωφελούμενοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να προσκομίζουν δικαιολογητικά, εφόσον αυτά μπορούν να αντληθούν μέσα από τη διασύνδεση της πλατφόρμας με άλλες βάσεις δεδομένων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

«Ψυχρός πόλεμος» για το φυσικό αέριο – Νέα αύξηση της τιμής, απειλή για διακοπές ρεύματος στην Ευρώπη

Ο ΙΜΟ δεν είναι η «πραγματική» δύναμη στη ναυτιλία – ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνα έχουν τη δική τους ισχύ

Black Friday: Οδηγίες προς καταναλωτές, ταχυμεταφορές και e-shops

 

Πηγή: newmoney.gr