Πέμπτη
18.04.2024

Ομόλογο 200 εκατ. ευρώ εξέδωσε η Ελληνική Τράπεζα – Στο 10,25% το επιτόκιο

Την επιτυχή έκδοση 10ετούς ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (Tier 2), ύψους 200 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα. 

To ομόλογο εκδόθηκε στην ονομαστική του αξία και φέρει σταθερό ετήσιο επιτόκιο 10,25%. Η ημερομηνία λήξης του τίτλου είναι η 14η Ιουνίου του 2033, με δυνατότητα ανάκλησης τον Μάρτιο του 2028. 

Ο διακανονισμός θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου 2023 και το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.  

Η ομολογιακή έκδοση της κυπριακής τράπεζας προσέλκυσε σημαντικό ενδιαφέρον από την επενδυτική κοινότητα, με περίπου 90% της ζήτησης να προέρχεται από διεθνείς επενδυτές.  

Το συνολικό βιβλίο προσφορών ξεπέρασε τα 875 εκατ. ευρώ, με υπερκάλυψη σχεδόν 4,5 φορές, και περιείχε εντολές από 135 διαφορετικούς θεσμικούς επενδυτές.  

Η ισχυρή ζήτηση επέτρεψε τη μείωση της τιμολόγησης του ομολόγου κατά 50-75 μονάδες βάσης από το αρχικό εύρος ενδεικτικής τιμολόγησης.  

Οι επενδυτές, μέσω της μεγάλης συμμετοχής τους, επέδειξαν εμπιστοσύνη στην τράπεζα και επιβεβαίωσαν τη θετική αποτίμηση των αγορών κεφαλαίων ως προς την πιστοληπτική ικανότητά της.  

Η έκδοση του ομολόγου, σύμφωνα με τη διοίκηση, ενισχύει περαιτέρω την κεφαλαιακή δομή της τράπεζας και αναμένεται να αυξήσει το Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας του Ομίλου από 20,6% στο 24,1%.  

Οι συντονιστές της έκδοσης ήταν οι Barclays, BNP Paribas και JP Morgan SE.  

Η Ελληνική Τράπεζα αναμένει ότι το ομόλογο θα αξιολογηθεί σε «B2» από τη Moody’s Investors Service και σε «B» από τον Fitch Ratings.

Διαβάστε ακόμα:

Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ μετράνε και ζυγίζουν, η ΔΕΗ κλείνει το deal με την Enel, η Κασσιόπη αλλάζει χέρια, η πλωτή μαρίνα της Κέρκυρας και ο χαμός στις Ασφάλειες

Οικογένεια Μαμιδάκη: To χτίσιμο μιας αυτοκρατορίας, η πτώση της και οι πλειστηριασμοί (pics)

Πώς ένα πείραμα στο instagram εξελίχθηκε σε μια γιγάντια παγκόσμια κοινότητα

Πηγή: newmoney.gr

Array