Πέμπτη
18.04.2024

Olympia Group: Η ανακοίνωση για την εξαγορά του 53,73% της Entersoft

H Olympia Group ανακοινώνει ότι, με την υποστήριξη ενός διεθνούς επενδυτή, (μαζί με τον Όμιλο Olympia, οι «Επενδυτές») προχώρησαν σε δεσμευτική συμφωνία με τους μετόχους της Entersoft S.A. (“Entersoft”) που αντιπροσωπεύουν το 53% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας για την απόκτηση των μετοχών τους, είτε σε διμερή βάση, είτε στο πλαίσιο εθελοντικής δημοπρασίας, που θα δρομολογήσουν οι Επενδυτές για την απόκτηση όλων των μετοχών της Entersoft (η «Συναλλαγή»). Το συμφωνηθέν αντάλλαγμα  είναι στα οκτώ (8) ευρώ ανά μετοχή.

Οι Επενδυτές διαθέτουν πολυετή εμπειρία και επιτυχημένο ιστορικό επενδύσεων σε δυναμικούς τομείς της οικονομίας και σε εταιρείες που έχουν ισχυρή διοικητική ομάδα και παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Η εταιρεία Entersoft ανήκει στο επιτυχημένο οικοσύστημα των εταιρειών τεχνολογίας στην Ελλάδα με ισχυρή τοποθέτηση στον κλάδο του business software και της παροχής υπηρεσιών.

Με κορυφαία χαρακτηριστικά που την καθιστούν ελκυστική, τα  τελευταία χρόνια, η Entersoft έχει παρουσιάσει αλματώδη ανάπτυξη διαθέτοντας ένα ποιοτικά διευρυμένο πελατολόγιο και δίκτυο συνεργατών, καθώς και εξαιρετικές τεχνολογικές λύσεις λογισμικού που απαντούν στην ανάγκη των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

Σε μία αγορά που μετασχηματίζεται και αναπτύσσεται ραγδαία, ο τομέας του business software και της παροχής υπηρεσιών διαμορφώνει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Και οι δύο Επενδυτές, δίνουν ‘ψήφο’ εμπιστοσύνης στην ικανότητα της διοικητικής ομάδας, των εργαζόμενων και των συνεργατών της Entersoft ώστε να συνεχίσουν και να επιταχύνουν περαιτέρω την ανάπτυξή της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πέραν της συμφωνίας για την απόκτηση του 53% των μετοχών της Entersoft, οι Επενδυτές κατέχουν επιπλέον  4,69% των μετοχών της Entersoft από προηγούμενες εξαγορές.

Διαβάστε επίσης:

Entersoft: Εξαγοράζεται το 53,73% από τον Όμιλο Olympia του Πάνου Γερμανού

Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία

ΔΑΑ: Ισχυρή ανάκαμψη το 2023 με κέρδη 231 εκατ. ευρώ – Πρόταση για μέρισμα €0,33 ανά μετοχή

Πηγή: mononews.gr

Array