Πέμπτη
29.09.2022

Oliver Bate: Το νέο σχήμα Allianz – Ευρωπαϊκή Πίστη θα κατακτήσει την πρώτη θέση στην Ελλάδα

Πεπεισμένος πως το νέο σχήμα που θα προκύψει από τη συγχώνευση Allianz – Ευρωπαϊκής Πίστης θα κατακτήσει την πρώτη θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Allianz, Oliver Bate, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες εξαγορές, με τον ίδιο να ενστερνίζεται την άποψη «ποτέ μην λες ποτέ».

«Θέλουμε να γίνουμε η μεγαλύτερη εταιρία στην Ελλάδα και ο Χρήστος (σ.σ. Γεωργακόπουλος) με έπεισε πως τώρα μας δίνετε η κατάλληλη ευκαιρία για να πάμε ένα βήμα μπροστά», σχολίασε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την επόμενη ημέρα από την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης, σημειώνοντας, ωστόσο, πως «πρώτο μέλημα είναι να γίνουμε η καλύτερη εταιρία και όχι η μεγαλύτερη».

Αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του νέου σχήματος, κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο, από το 1977, οπότε και ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Πίστη δέχθηκε «βροχή» προτάσεων εξαγοράς, από την Κίνα έως τις Ηνωμένες Πολιτείας, το deal με την Allianz, ωστόσο, έκλεισε κατόπιν δύο συναντήσεων των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του γερμανικού Ομίλου φέρεται να έχει προχωρήσει σε επαφές με την κυβέρνηση για το ζήτημα της ασφάλισης από φυσικές καταστροφές, με τον ίδιο να εκτιμά πως η θέσπιση φορολογικών κινήτρων όχι μόνο θα οδηγούσε στην ανάπτυξη της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς, αλλά θα συνεισέφερε θετικά και στο δημοσιονομικό μέτωπο.

Όσον αφορά στη συνεργασία με τράπεζες, η εταιρεία δεν είναι εναντίον, προτιμά, όμως, να ποντάρει στην ανάπτυξη μέσω του δικτύου συνεργατών της που σήμερα απαριθμεί περί τους 7.500.

Διαβάστε ακόμη:

JP Morgan: Γιατί βλέπει «φως στο τούνελ» για τις τιμές στο φυσικό αέριο

ΥΠΟΙΚ: Άμεσα οφέλη από τις φοροελαφρύνσεις – Παραδείγματα

ΤΑΙΠΕΔ: Τα χρονοδιαγράμματα για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας – Πώς προχωρούν τρία τουριστικά ακίνητα

Πηγή: newmoney.gr