Δευτέρα
11.12.2023

Οι προβλέψεις της Cathie Wood για τις αγορές κρυπτονομισμάτων

Η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της ARK Invest, εκ των μεγαλύτερων επενδυτών στον τομέα της τεχνολογίας παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον των αγορών κρυπτονομισμάτων σε πρόσφατη συνέντευξή της στο CNBC, και θεωρεί ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 25 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030.

Η Cathie Wood εικάζει ότι οι πολιτικές φιλοδοξίες του Gary Gensler, προέδρου της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επηρεάζουν την κρίση του για την έγκριση ενός BTC ETF που βασίζεται στις τιμές spot.

Δεδομένου του πόσο ενημερωμένος είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Gary Gensler, σχετικά με την τεχνολογία του Bitcoin (BTC), είναι δύσκολο να βρει κανείς έναν λογικό λόγο για τον οποίο εμποδίζει την έγκριση ενός spot ETF, δήλωσε η CEO της ARK Invest, Cathie Wood στο CNBC. «Πρόκειται για ένα αποκεντρωμένο, διαφανές δίκτυο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη δραστηριότητα… είναι πολύ απίθανο να χειραγωγηθεί», είπε. Και ο Gary Gensler το γνωρίζει αυτό, πρόσθεσε, έχοντας διδάξει μάθημα αναφορικά με τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) προτού γίνει πρόεδρος της SEC.

Διευκρινίζοντας, λοιπόν, σχετικά με το ποια θα μπορούσε να είναι η εξήγηση για τις συνεχιζόμενες απορρίψεις από την SEC των αιτήσεων BTC ETF, η Wood αναφέρθηκε σε «εικασίες» γύρω από την επιθυμία του Gensler να διοριστεί ως υπουργός Οικονομικών. «Τι κάνει ο υπουργός Οικονομικών; Είναι πολύ επικεντρωμένος στο δολάριο», είπε.

Ανεξάρτητα από αυτό, η Wood συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα θετική για το μέλλον των αγορών κρυπτονομισμάτων, προβλέποντας ότι ένα ETF θα εγκριθεί σύντομα και ότι αυτό θα ήταν ένας από τους καταλύτες για την αύξηση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Η ARK Invest είναι μεταξύ των αιτούντων που έχουν υποβάλει αίτηση προς έγκριση ενός bitcoin ETF βασισμένου στις τιμές spot και μία από τις δεκάδες αιτήσεις που εξετάζει επί του παρόντος η SEC. Άλλες εταιρείες που έχουν υποβάλει αίτηση είναι η BlackRock, η Fidelity, η Grayscale και η Wisdomtree.

Στην τελευταία αναφορά που δημοσίευσε η επενδυτική εταιρεία και καλύπτει δεδομένα του Οκτωβρίου συμπεραίνει πως σε σύγκριση με προηγούμενους κύκλους, το bitcoin φαίνεται να βρίσκεται ακόμα στο πρώιμα στάδια ενός ανοδικού βήματος.

Source: liberal.gr