Κυριακή
25.02.2024

Οι “φάλαινες” οδήγησαν το bitcoin πίσω στις 45.000 δολάρια

Η τιμή του bitcoin ανέβηκε πάνω από τις 45.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των ETFs στην spot αγορά των ΗΠΑ. Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης (8/2), το κορυφαίο κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στις 45.095,19 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 2,22%. Η ανοδική κίνηση του bitcoin τράβηξε προς τα πάνω και τα altcoins, με το ethereum να «τρυπά» το ταβάνι των 2.400 δολαρίων, έχοντας ως καύσιμο και τη συγκρατημένη αισιοδοξία από τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση Cancun-Deneb στο blockchain.

Τα στοιχεία από το Coin Metrics δείχνουν ότι οι «φάλαινες» (1.000 – 10.000 BTC) έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς συνεχίζεται η συσσώρευση bitcoin πριν από το τέταρτο halving. «Αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι οι φάλαινες που μαζεύουν bitcoin πριν από αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι ένας ισχυρός ανοδικός κύκλος μέχρι το τέλος του έτους» εξηγεί σε δηλώσεις του στο CNBC ο Bartosz Lipiński, διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτογράφησης Cube.Exchange. Και προσθέτει: «Αρκεί να κοιτάξει κανείς τον αριθμό των πορτοφολιών bitcoin που κατέχουν πάνω από 1.000 BTC, ο οποίος έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες και περιλαμβάνει πλέον επιπλέον 73 συμμετέχοντες που προηγουμένως δεν κατείχαν τόσο σημαντική ποσότητα του κρυπτονομίσματος».

Η κεφαλαιοποίηση του bitcoin έχει ανέβει στα 875 δισ. δολάρια, με την κυριαρχία του έναντι των altcoins να αυξάνεται στο 51,3%. Στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς crypto προστέθηκαν 60 δισ. δολάρια το τελευταίο 24ωρο, ανεβαίνοντας στα 1,71 τρισ. δολάρια. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών του bitcoin μειώθηκε κατά 29,6% σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με την JP Morgan. Το ίδιο χρονικό διάστημα η πτώση στο blockchain του αιθέρα προσεγγίζει το 40%. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου στην αγορά κρυπτογράφησης είχε γίνει «talk of the town» η μυστηριώδης «φάλαινα» που αγόρασε 11.268 bitcoin σε 21 ημέρες.

Source: powergame.gr