Κυριακή
29.05.2022

ΟΔΔΗΧ: Στις 27 Απριλίου η νέα δημοπρασία για έντοκα γραμμάτια 26 εβδομάδων

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια

Σε δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων θα προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Απριλίου, με στόχο την άντληση 625 εκατ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 31 Οκτωβρίου 2022.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 (Τ+2).

Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια».

Διαβάστε επίσης:

Mytilineos: Αμερικανός ο αγοραστής του 3,1% – Από ίδιες μετοχές το πακέτο πώλησης

Κέρδη 1% στο Χρηματιστήριο Αθηνών – «Σβήνει» η χασούρα του πολέμου, πάνω από τα 4 ευρώ η Εθνική

Στον ελληνικό τουρισμό «επενδύει» περαιτέρω η Fairfax αποκτώντας αποκλειστικό έλεγχο της Grivalia Hospitality

Πηγή: newmoney.gr