ΟΔΔΗΧ: Πότε θα γίνει η νέα δημοπρασία για έντοκα γραμμάτια 13 εβδομάδων

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, για τα έντοκα γραμμάτια δε θα δοθεί καμία προμήθεια

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, θα διενεργηθεί Νέα δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου. ύστερα από ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

To ποσό που αποσκοπεί να αντλήσει ανέρχεται στα 625 εκατ. ευρώ, ενώ οι τίτλοι λήξεως 6 Μαΐου 2022 θα είναι σε άυλυ μορφή.

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 (Τ+2), ενώ οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση  ACT/360.

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην ΗΔΑΤ, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα της μίας (1) εργάσιμης ημέρας μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα  ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα δοθούν τα bonus στο Δημόσιο – Το σύστημα κινήτρων και επιβραβεύσεων

Χάρης Καρώνης (Viva Wallet): Ο ιδιοφυής επιχειρηματίας που δημιούργησε την πρώτη ελληνική unicorn

«Καρούζος Gate»: Άλλαξαν χέρια δύο από τις εκτάσεις-«φιλέτα» στην Κρήτη

Πηγή: newmoney.gr