Τετάρτη
25.05.2022

ΟΑΕΔ: 540 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ – Μέχρι πότε γίνονται αιτήσεις

Οι προσλήψεις των εργασιακών συμβούλων στον ΟΑΕΔ, θα γίνουν στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU

Προκειμένου να στελεχώσει άμεσα με νέους εργασιακούς συμβούλους τα ΚΠΑ2 και τα Γραφεία Εργασίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων του Οργανισμού ο ΟΑΕΔ προχωράει άμεσα σε 540 προσλήψεις «εξπρές» μέσω ΑΣΕΠ.

Οι εργασιακοί σύμβουλοι θα εργαστούν στον ΟΑΕΔ, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενώ η διαδικασία πρόσληψης προβλέπεται μέσω της προκήρυξης ΣΟΧ1/2022 του ΑΣΕΠ. Οι συμβάσεις θα έχουν οκτάμηνη διάρκεια με δυνατότητα παράτασης για άλλους οκτώ μήνες και δυνατότητα εκ νέου παράτασης για άλλους οκτώ μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας μέχρι την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 23:59, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου με κωδικούς taxisnet.

Οι προσλήψεις των εργασιακών συμβούλων στον ΟΑΕΔ, θα γίνουν στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.

Τι είναι ο «εργασιακός σύμβουλος»

Η ειδικότητα που ζητείται στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον ΟΑΕΔ είναι «ΠΕ ή ΤΕ Εργασιακών Συμβούλων» και η κατανομή των 540 θέσεων αφορά στο σύνολο της χώρας, αποσκοπώντας στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς το εργατικό δυναμικό και τις επιχειρήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Τα καθήκοντα της ειδικότητας ΠΕ ή ΤΕ Εργασιακών Συμβούλων είναι η προετοιμασία και η υποστήριξη των ανέργων για την ένταξη ή την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, η αντιστοίχιση ή η σύζευξη του προφίλ του αναζητούντος εργασία με το περίγραμμα της προσφερόμενης θέσης εργασίας από τις επιχειρήσεις, καθώς και η παροχή υπηρεσιών και υποστήριξης για όλα τα θέματα προσφοράς και ζήτησης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Οι νέοι εργασιακοί σύμβουλοι θα ενταχθούν στο εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΑΕΔ και θα ενισχύσουν τις δράσεις του Οργανισμού για την προώθηση της απασχόλησης και την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη

Πώς μοριοδοτούνται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ

Η πλήρωση των θέσεων στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ γίνεται με σειρά προτεραιότητας, μέσω του συστήματος μοριοδότησης του ΑΣΕΠ. Εκτός όμως από τα τυπικά προσόντα που είναι απαραίτητα για κάθε θέση (πχ. πτυχίο ή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος) υπάρχουν και κάποια πρόσθετα απαραίτητα προσόντα, που πλέον υπάρχουν σχεδόν όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί ότι τα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ πρέπει να τα κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, άλλως δεν γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις. Δύο πολύ συνηθισμένα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται σχεδόν πάντα από το ΑΣΕΠ και μοριοδοτούν τους υποψηφίους είναι η πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας καθώς και η πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ.

Είναι γεγονός πως πολλοί υποψήφιοι έχουν ακόμα την εντύπωση πως η απόκτηση δύο τέτοιων πιστοποιήσεων είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο σε δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις.

Παλαιότερα μπορεί να ίσχυε αυτό, πλέον όμως, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος θέλει άμεσα, να λάβει πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από τον ΑΣΕΠ που παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

H Πιστοποίηση Αγγλικών του GoLearn που έχει ΔΙΑ ΒΙΟΥ ισχύ αφορά τους ενήλικες που έχουν χρόνια να ασχοληθούν με τα Αγγλικά

Ο υποψήφιος μπορεί να την πάρει με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading – Listening (ούτε έκθεση, ούτε προφορικά) εύκολα με ηλεκτρονικό τεστ από τον υπολογιστή του.

Διαβάστε ακόμα

Αρ. Παντελιάδης: Επενδύσεις 18 εκατ. σε φωτοβολταϊκά για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος των MyMarket και ΜΕΤΡΟ

To deal που ψήνουν στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τα «κόκκινα» ξενοδοχεία της Intrum, η βροχή από συμφωνίες στις ασφαλιστικές και τα μυστήρια του τζόγου 

Ισχυρό πλήγμα στο θαλάσσιο εμπόριο από τη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας (γραφήματα)

Πηγή: newmoney.gr