Κυριακή
29.05.2022

Ο Ντέβιντ Κρόνενμπεργκ πουλάει ως NFT τις πέτρες στα νεφρά του

Με τίτλο «Kidney Stones and Inner Beauty» (Πέτρες στα Νεφρά και Εσωτερική Ομορφιά), το ψηφιακό asset βγήκε προς πώληση στην αγορά κρυπτονομισμάτων SuperRare, με αποθεματική τιμή τα 10 ETH (28.000 δολάρια).

Λέγεται ότι χρειάστηκε δύο χρόνια για αυτές τις πέτρες. Ο Κρόνενμπεργκ αποκαλεί τις πέτρες του «Συλλογή Εσωτερικής Ομορφιάς», εμπνευσμένος από έναν χαρακτήρα της ταινίας του, Dead Ringers.

Στην ταινία, ένας από τους δίδυμους γιατρούς αναρωτιέται γιατί δεν υπάρχει διαγωνισμός ομορφιάς για το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος.

«Νομίζω ότι κάθε πέτρα παρουσιάζει μια μοναδική αισθητική δομής, χρώματος και οργανικού περιεχομένου που εμπλέκεται με το μυστήριο της ουσίας μου, της πραγματικότητάς μου, που είναι το σώμα μου, μέσα και έξω», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Artnet News, αυτό το έργο NFT είναι το δεύτερο έργο που ξεκινά ο σκηνοθέτης, έχοντας δημιουργήσει το The Death of David Cronenberg πέρυσι, το οποίο περιείχε ένα αρκετά ανησυχητικό βίντεο ενός λεπτού που έκανε με την κόρη του. Εκείνο πουλήθηκε για περίπου 75.000 δολάρια.

Ο σκηνοθέτης πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσει την τελευταία του ταινία, Crimes of the Future, τον Ιούνιο, με πρωταγωνιστές τους Viggo Mortensen, Kristen Stewart και Léa Seydoux σε μια ανατριχιαστική ιστορία για έναν καλλιτέχνη που αφαιρεί δημόσια τα όργανά του ως μέρος της παράστασης.

Με πληροφορίες του Guardian/ARTnews/DesignTaxi