Σάββατο
08.10.2022

Ο Nasdaq κάνει το πρώτο μεγάλο Crypto Push

Η Nasdaq Inc. κάνει την πρώτη της σημαντική κίνηση στα κρυπτονομίσματα, καθώς το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματιστήριο ετοιμάζεται να κεφαλαιοποιήσει την αυξανόμενη όρεξη για ψηφιακά νομίσματα μεταξύ επενδυτών με μεγάλα πορτοφόλια.

Ένας νέος όμιλος αφιερωμένος στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα προσφέρει αρχικά υπηρεσίες φύλαξης Bitcoin και Ether σε θεσμικούς επενδυτές, σύμφωνα με τον Ταλ Κοέν, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της εταιρείας και επικεφαλής των αγορών της Βόρειας Αμερικής.

Η εταιρεία Nasdaq προσέλαβε την Ira Auerbach, η οποία διαχειριζόταν τις υπηρεσίες της Gemini στην αγορά crypto, για να ηγηθεί της νέας μονάδας Nasdaq Digital Assets.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Wall Street ανοίγουν τη συμμετοχή τους καθώς το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών παραμένει παρά την ύφεση που κόστισε θέσεις εργασίας και τις χαμηλότερες τιμές crypto.

Η BlackRock Inc. συνεργάστηκε με την Coinbase Global Inc. για να διευκολύνει τους επενδυτές στις συναλλαγές Bitcoin και λίγο μετά πρόσφερε το πρώτο επενδυτικό της προϊόν.

Ως θεματοφύλακας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων – ένα βήμα που εκκρεμεί εν αναμονή της έγκρισης από το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης – ο Nasdaq θα ανταγωνίζεται εταιρείες κρυπτογράφησης, όπως η Coinbase, η Anchorage Digital και η BitGo.

Ένας μικρός αριθμός χρηματοπιστωτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των BNY Mellon και State Street, παρέχουν επίσης φύλαξη.

Ο Nasdaq έχει επικεντρωθεί στη διαφοροποίηση των πηγών εσόδων του πέρα από τις συναλλαγές σε μετοχές και δημόσιες εγγραφές.

Πηγή: euro2day.gr