Κυριακή
23.06.2024

Ο ιστορικός οίκος Sotheby’s αποκτά παρουσία στα NFTs

Πωλήσεις 100 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s από την πώληση ψηφιακής τέχνης που ανήκει στην κατηγορία των NFTs. Αν και είναι ένας από τους παλαιότερους οίκους δημοπρασιών, η Sotheby’s χάραξε μια καινοτόμο στρατηγική για να εισχωρήσει σε αυτόν τον χώρο, καταφέρνοντας μάλιστα να προσελκύσει ένα νέο αγοραστικό κοινό.

Πρόκειται για τον ιστότοπο Metaverse όπου παρουσιάζονται έργα ψηφιακής τέχνης που δημιουργούνται με κρυπτογράφηση. Η δυναμική είσοδος της Sotheby’s στην αγορά των NFTs έγινε τον περασμένο Απρίλιο, διαθέτοντας σε πώληση έργα από τη συλλογή «The Fungible» του καλλιτέχνη Pak έναντι 16,8 εκατ. δολαρίων. Μια ακόμη αξιοσημείωτη πώληση ήταν ένα σύνολο από NFTs με την κοινή ονομασία «Bored Ape Yacht Club» που αξιολογήθηκε στα 24,4 εκατ. δολάρια.

Όσο εξωπραγματικό και εάν είναι, τα NFTs αποτελούν μια νέα τάση στον κόσμο της τέχνης και της μουσικής που αρχίζει να γίνεται εξαιρετικά κερδοφόρα για εκείνους που ξεχωρίζουν. Τον περασμένο Μάρτιο, ένα έργο του Beeple, το καλλιτεχνικό όνομα του Μάικ Ουίνκελμαν, πουλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τον οίκο δημοπρασιών Christies έναντι 69,3 εκατ. δολαρίων σε μορφή NFT. Τότε πολλοί αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να πωλείται ένα ψηφιακό έργο σε υψηλότερη τιμή από τον πίνακα «Nympheas» του Μονέτ και μάλιστα κατά 15 εκατ. δολάρια.

Προ δυο μηνών, ο οίκος μόδας Dolce & Gabanna πούλησε μια ολόκληρη συλλογή ρούχων υψηλής ραπτικής σε ψηφιακή και φυσική μορφή. Ένα από τα κομμάτια ήταν το «Glass Suit» (Γυάλινο Κοστούμι) που πουλήθηκε για πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια ή 351,384 Etherum. Σύμφωνα με το Bloomberg, το 78% όσων έλαβαν μέρος στις δημοπρασίες της Sotheby’s με NFTs δεν υπήρξαν πελάτες στο παρελθόν του οίκου και πάνω από το ήμισυ ήταν νεότεροι των 40 ετών.

ΠΗΓΗ: powergame.gr

Array