Πέμπτη
07.07.2022

Ντηνιακός: Το τμήμα του ΣτΕ ουδέποτε έθεσε θέμα τυπικής αρμοδιότητας για το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακό, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τόνισε ότι «η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ απορρίπτει για τυπικούς-δικονομικούς λόγους το ένδικο βοήθημα που άσκησε ο Δήμος Χαϊδαρίου και δεν εισέρχεται στην ουσία των ισχυρισμών μας”.

Ο κ. Ντηνιακός πρόσθεσε επίσης ότι «η υπόθεση εισήχθη προς συζήτηση κατόπιν αιτήματος της ΕΤΑΔ στην ολομέλεια του ΣτΕ -μετά την ευδοκίμηση της αίτησης αναστολής μας στο αρμόδιο τμήμα. Το τμήμα του ΣΤΕ ουδέποτε έθεσε θέμα τυπικής αρμοδιότητας. Το σκεπτικό της απόφασης θα το γνωρίζουμε τον Οκτώβριο».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Χαϊδαρίου επισημαίνει: «Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, είμαστε σύμφωνοι με τη συνέχιση της λειτουργίας των «Ελληνικών Ναυπηγείων».

Έχουμε όμως εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή μας με την απώλεια κοινόχρηστων χώρων και με περιβαλλοντικά καταστροφικές χρήσεις, όπως η χωροθέτηση κάθε είδους μονάδας LNG.

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια διασφάλισης της κοινόχρηστης πρόσβασης του Δήμου Χαϊδαρίου στη θάλασσα όσο και της προστασίας του ήδη επιβαρυμένου στην περιοχή μας φυσικού περιβάλλοντος, σε μία Δυτική Αθήνα που οι ανισότητες αντί να αμβλύνονται διογκώνονται, τόσο σε πολιτικό όσο και σε και νομικό επίπεδο, θα συνεχιστεί».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες νομικοί κύκλοι αναλύουν τα νέα δεδομένα και σύντομα θα εισηγηθούν για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου Χαϊδαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Χ. Σημαντώνης: Η ναυτιλία μικρών αποστάσεων αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη θαλάσσια δραστηριότητα – Προστιθέμενη αξία άνω των 3,63€ εκατ.

Τα θέματα της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων στον υπουργό Ναυτιλίας και στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος

Οι Ελληνικές Τράπεζες αύξησαν τη συμμετοχή τους στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών

Πηγή: mononews.gr