Δευτέρα
11.12.2023

Ντίμον (JPMorgan): Οι επιπτώσεις του πολέμου θα ξεπεράσουν τα όρια της Μέσης Ανατολής

Για ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων που θα ξεπεράσουν τα όρια της Μέσης Ανατολής προειδοποίησε ο CEO της JPMorgan Chase, σχολιάζοντας τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ, σε εσωτερικό σημείωμα του προς τους εργαζομένους της τράπεζας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Τζέιμι Ντίμον έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει ο πόλεμος που μαίνεται από το περασμένο Σάββατο, όταν η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ, επισημαίνοντας πως ο αντίκτυπος πιθανότατα δεν θα περιοριστεί στη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι η σύρραξη θα οδηγήσει σε αύξηση τόσο του αντισημιτισμού όσο και της ισλαμοφοβίας σε όλο τον πλανήτη.

Για τον λόγο αυτό δε, υποστήριξε ότι η τράπεζα συνεργάζεται στενά με τις αμερικανικές αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες πολλών κρατών διεθνώς για να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων της.

Ήδη στο Ισραήλ, η JPMorgan έχει ζητήσει από τους πάνω από 200 εργαζομένους της να δουλεύουν μόνο από το σπίτι.

Ο Ντίμον, στο σημείωμα του, ανακοίνωσε επίσης ότι η τράπεζα θα συνεισφέρει οικονομικά στις προσπάθειες στήριξης όσων επλήγησαν από τις επιθέσεις της Χαμάς, προσφέροντας σε πρώτη φάση το ποσό του 1 δισ. δολαρίων, ενώ προτίθεται να ισοφαρίσει και τα ποσά των δωρεών από υπαλλήλους της.

 Διαβάστε ακόμη

«Πόλεμος» εφοπλιστών: Γ. Οικονόμου κατά Α. Παληού με δημόσια προσφορά – Η απάντηση της Performance Shipping (upd)

ΑΑΔΕ: Πότε λήγει η προθεσμία για τη διασύνδεση POS με τα Ταμειακά Συστήματα

HSBC: Οι τελευταίες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία – Θα συνεχιστεί η υπεραπόδοση;

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr