Πέμπτη
18.04.2024

Nintendo: Ξεπουλάει η κονσόλα Switch – Στα πόσα εκατ. συσκευές έχει τεθεί ο στόχος

Ξεπουλάνε οι κονσόλες Switch της Nintendo, με την εταιρεία να έχει θέσει στόχο να πουλήσει 15,5 εκατομμύρια κονσόλες μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος, αναθεωρώντας προς τα πάνω την προηγούμενη πρόβλεψή της, αφού τα κέρδη και τα έσοδά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς κατά το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενο έτους.

Ο ιαπωνικός κολοσσός του gaming προέβλεπε προηγουμένως πωλήσεις 15 εκατομμυρίων κονσολών Switch για το τρέχον οικονομικό έτος που κλείνει τον Μάρτιο.

Τελικά το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου έκλεισε με καθαρές πωλήσεις 598,6 δισεκατομμύρια γιεν Ιαπωνίας (4 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι 568,7 δισεκατομμυρίων γεν όπως αναμενόταν.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 136,7 δισ. γιεν Ιαπωνίας έναντι 130,3 δισ. γεν όπως ήταν η αρχική εκτίμηση και τέλος οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 18%.

Ενίσχύεται το Switch

Tα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου επιβεβαίωσαν ότι η Nintendo κατάφερε να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της σχεδόν επτάχρονης κονσόλας Switch.

Ο ιαπωνικός γίγαντας του gaming κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική του πρόσφατα χάρη στην κυκλοφορία του “Super Mario Bros. Movie” και του κορυφαίου παιχνιδιού Zelda πέρυσι, το οποίο ενίσχυσε το ενδιαφέρον για το Switch και βοήθησε τις πωλήσεις της παλιάς κονσόλας.

Η Nintendo ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι “Super Mario Bros. Wonder”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, είχε μια “ισχυρή εκκίνηση”, με πωλήσεις 11,96 εκατομμυρίων μονάδων. Η ταινία Mario βοηθά επίσης τις πωλήσεις παλαιότερων τίτλων όπως το “Mario Kart 8 Deluxe”, όπως εκτιμούν στην Nintendo.

Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ο γίγαντας των τυχερών παιχνιδιών σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ειδησεογραφικά παιχνίδια βασισμένα σε χαρακτήρες από τον κόσμο του Mario, συμπεριλαμβανομένων των Donkey Kong και Princess Peach.

Εν αναμονή του νέου διαδόχου

Παρόλο που το Switch συνεχίζει να βρίσκει νέες πωλήσεις, οι θαυμαστές και οι επενδυτές παρακολουθούν για τυχόν σημάδια ή μια ξεκάθαρη ανακοίνωση ενός διαδόχου της κονσόλας – ναυαρχίδας. Αναλυτές που μίλησαν στο CNBC δήλωσαν ότι αναμένουν ένα νέο Nintendo Switch να κυκλοφορήσει φέτος.

Η μετοχή της Nintendo που είναι εισηγμένη στο Τόκιο αυξήθηκε περίπου κατά 14% φέτος εν μέσω ενός ευρύτερου ράλι στις ιαπωνικές μετοχές και καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η εταιρεία gaming θα κυκλοφορήσει σύντομα μια νέα κονσόλα.

Η Nintendo αύξησε επίσης τις οικονομικές της προβλέψεις για το τρέχον οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει πλέον καθαρές πωλήσεις 1,63 τρισεκατομμύρια γιεν Ιαπωνίας, πιο πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη για 1,58 τρισ. Αναμένει επίσης τα καθαρά κέρδη να ανέλθουν σε 440 δισεκατομμύρια γιεν, σε σύγκριση με τα 420 δισεκατομμύρια γιεν της αρχικής πρόβλεψης.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Φθηνότερο ρεύμα στους αγρότες για 2+8 χρόνια (vids) (upd)

Γ. Περιστέρης: Κοντά η υπογραφή της σύμβασης για την Εγνατία Οδό – Θα χρειαστεί χρόνος για τα προαπαιτούμενα από το δημόσιο

Temu: Ξοδεύει σαν δισεκατομμυριούχος για να «κατακτήσει» την Αμερική (γράφημα + vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr

Array