Σάββατο
25.03.2023

Nintendo: Απογοήτευσαν οι πωλήσεις των Switch – Θετική έκπληξη από τα παιχνίδια Pokemon

Τις προοπτικές για τις πωλήσεις σε κονσόλες Switch υποβάθμισε η Nintendo, αναθεωρώντας επί τα χείρω τις εκτιμήσεις για τα συνολικά κέρδη του τελευταίου 12μήνου. 

Συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία gaming γνωστοποίησε ότι περιμένει την πώληση 18 εκατ. μονάδων Switch για το διάστημα Απριλίου 2022 – Μαρτίου 2023, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 19 εκατ. Μονάδες. Παράλληλα, περιόρισε κατά 5 εκατομμύρια τις πωλήσεις μονάδων λογισμικού (από 210 σε 205 εκατ.)

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, η Nintendo αναγκάστηκε να αναθεωρήσει στα 370 δισ. γεν (2,8 δισ. δολάρια) τα συνολικά καθαρά κέρδη του τελευταίου 12μήνου, έναντι 400 δισ. γεν προηγουμένως.  

Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι πωλήσεις των κονσόλων Switch δεν ανταποκρίθηκαν στις υψηλές προσδοκίες, ιδίως κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών, λόγω του τρέχοντος οικονομικού περιβάλλοντος. Χαρακτηριστικά, οι πωλήσεις τον Δεκέμβριο έφθασαν μόλις σε 8,23 εκατ. τεμάχια (-22% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021).  

Ακόμη ένας λόγος για τις υποτονικές επιδόσεις συνίσταται στην παλαιότητα της Switch, η οποία ήδη μετράει έξι χρόνια ζωής. Το PlayStation 5 της ανταγωνίστριας Sony, αντίθετα, είναι μόλις δύο ετών.  

Από την άλλη πλευρά, χαραμάδα αισιοδοξίας δημιουργούν οι ψηφιακές πωλήσεις των παιχνιδιών Nintendo, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 10,2% και έφθασαν σε 122,1 δισ. γεν στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου.  

Η έκπληξη προήλθε κυρίως από τα δύο νέα παιχνίδια Pokemon, τα οποία κυκλοφόρησαν στις 18 Νοεμβρίου και πέτυχαν 18,2 εκατομμύρια πωλήσεις σε διάστημα μόλις επτά εβδομάδων.  

Διαβάστε επίσης

Το δράμα και τα ελληνοτουρκικά, το βαρύ πρόστιμο στο σούπερ μάρκετ, ο Μεγάλου αντεπιτίθεται στη MIG και το Athens Heart κλείνει 

Δύο από τις κορυφαίες ελληνικές ταβέρνες, μία ώρα από την Αθήνα – Σοβαρή εμπειρία για κρέας ή ψάρι στην Κορινθία

Spider: Πώς οδηγήθηκε στην κατάρρευση – Ξανά στο σφυρί το εργοστασιακό συγκρότημα

Πηγή: newmoney.gr