Πέμπτη
18.04.2024

NFTs: Συμφωνία ανάμεσα σε Premier League και Sorare

Παρά την ύφεση στην αγορά, η Premier League υπογράφει συμφωνία με ένα φανταστικό παιχνίδι ποδοσφαίρου που βασίζεται στα NFTs, σύμφωνα με το CNBC.

Το Sorare, το παιχνίδι προσομοίωσης ποδοσφαίρου, υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Πρέμιερ Λιγκ, σύμφωνα με το οποίο θα αποκτήσουν άδεια επίσημων καρτών παικτών,σύμφωνα με το οποίο οι χρήστες του παιχνιδιού θα μπορούν να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν επίσημα NFTs με άδεια Premier League, στο πλαίσιο της αποκλειστικής συμφωνίας.

Συμφωνία ύψους 30 δισ.

Η startup Sorare με έδρα το Παρίσι, η οποία έχει 3 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, επιτρέπει στους ανθρώπους να συναγωνίζονται σε φανταστικούς αγώνες ποδοσφαίρου . Οι πιθανότητες επιτυχίας βασίζονται στην απόδοση των παικτών σε πραγματικό χρόνο στο γήπεδο.

H Sorare είπε ότι λανσάρει επίσης δύο νέες δυνατότητες στο παιχνίδι. Αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ανταγωνισμού με κάρτες παικτών για συγκεκριμένο πρωτάθλημα και μια λειτουργία «οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι» που εμποδίζει τους χρήστες να επιλέξουν ομάδες όλων των αστέρων.

Η εταιρεία ξεκίνησε τις συζητήσεις με την Premier League, σχετικά με μια συμφωνία αδειοδότησης τον Οκτώβριο του 2022. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sorare, Nicolas Julia, ανέφερε ότι το deal χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από ό,τι αναμενόταν για να επιτευχθεί, καθώς η Premier League είχε υπάρχουσα συμφωνία αδειοδότησης NFT με άλλη εταιρεία.

Το Sky News ανέφερε ότι η συμφωνία αγγίζει τα 30 εκατ. λίρες. Ο Julia αρνήθηκε να μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με τους οικονομικούς όρους και τη διάρκεια της συμφωνίας.

Αντίθετα με το ρεύμα

O Julia ανέφερε ότι η Sorare «είχε πολύ διαφορετική τάση από τον υπόλοιπο χώρο». Οι συνολικές ανταλλαγές καρτών στην πλατφόρμα ανήλθαν σε 500 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σχεδόν o διπλάσιος τζίρος σε σχέση με τα 270 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει παρατηρήσει μια αλλαγή στη χρήση, με τους παίκτες να χρησιμοποιούν συχνότερα τη λειτουργία «δωρεάν παιχνίδι».

Περίπου το 87% των παικτών του Sorare «δεν ξοδεύουν καν χρήματα στην πλατφόρμα», δήλωσε ο Julia.

Υψηλή κερδοφορία

Αυτό εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τη βιωσιμότητα του μοντέλου του Sorare. Πώς κερδίζει χρήματα όταν οι περισσότεροι χρήστες του δεν πραγματοποιούν συναλλαγές;

Ο Julia ανέφερε ότι οι ισχυροί χρήστες με μεγάλες δαπάνες ήταν αρκετοί για να αυξηθούν τα κέρδη της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sorare είναι η τρίτη μεγαλύτερη συλλογή NFTs παγκοσμίως, σύμφωνα με τα δεδομένα του CryptoSlam.

Η συνεργασία της Premier League με τη Sorare έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από συμφωνίες μεταξύ αθλητικών πρωταθλημάτων και πλατφορμών κρυπτογράφησης.

Η γαλλική startup αποτιμήθηκε τελευταία φορά από επενδυτές στα 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2021. Η Sorare υποστηρίζεται από κορυφαίες εταιρείες και αστέρες, συμπεριλαμβανομένης της SoftBank και των Λιονέλ Μέσι, Σερένα Γουίλιαμς και Κιλιάν Εμπαπέ.

Array