Δευτέρα
24.06.2024

New York Times: Η πανδημία τα άλλαξε όλα στην Ελλάδα για το real estate

Όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πανδημία έχει ωθήσει τους πολίτες στην αναζήτηση επενδύσεων που είναι πιο ασφαλείς

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει για τα ακίνητα στην Ελλάδα μετά την πανδημία, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, στο οποίο επισημαίνεται ότι η οικονομία στη χώρα ανακάμπτει. 

Όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πανδημία έχει ωθήσει τους πολίτες στην αναζήτηση επενδύσεων που είναι πιο ασφαλείς. 

«Υπάρχει τεράστια ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις, επομένως οι αποδόσεις που μπορούν να βγάλουν οι επενδυτές είναι εξαιρετικά υψηλές», ανέφερε στους New York Times ο Αντώνης Μαρκόπουλος, συνιδρυτής και CEO της startup «Prosperty». 

«Όλοι οι μακροοικονομικοί δείκτες γίνονται όλο και καλύτεροι», επισήμανε ο ίδιος. 

Σε ό,τι αφορά τον λόγο για τον οποίο αυξάνονται οι πωλήσεις στα ακίνητα, ο Αντώνης Μαρκόπουλος είπε ότι κατά τη διάρκεια των lockdown οι άνθρωποι δεν ξόδεψαν πολλά χρήματα, και ότι «ο κόσμος κοιτάζει να βάλει τα χρήματά του σε μία ασφαλή επένδυση, όπως είναι το real estate».  

Εξήγησε δε ότι αναλόγως την περιοχή, τα διαμερίσματα πωλούνται από 1.500 έως 3.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, με ιδιαιτέρως μεγάλη ζήτηση να παρατηρείται σε διαμερίσματα που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα όχι μόνο από τους εγχώριους αγοραστές, αλλά και από επενδυτές ανά τον κόσμο.

«Κάναμε τέσσερις ή πέντε φορές περισσότερες πωλήσεις το 2020 σε σχέση με το 2019 και η φετινή χρονιά είναι ακόμα καλύτερη», ανέφερε στους ТNew York ο Γιώργος Κασίμης, επικεφαλής πωλήσεων στο Αιγαίο της Sotheby’s International Realty.

«Ο κόσμος αγοράζει σαν να μην υπάρχει αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι για τη Sotheby’s International Realty, το 2021 αποδεικνύεται η καλύτερη χρονιά από το 2016, χρονιά που άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα. 

Διαβάστε ακόμη

Γονικές Παροχές: Από σήμερα οι ψηφιακές μεταβιβάσεις ακινήτων και οι έλεγχοι σε όσους έκαναν δωρεές χρημάτων

Φυσικό αέριο: Η Κομισιόν προτείνει την κοινή προμήθεια από τα κράτη μέλη

Tέσσερα νέα μέτρα φοροελαφρύνσεων από το 2022

 

Πηγή: newmoney.gr

Array