Παρασκευή
19.07.2024

Νέο χτύπημα από τον Ελον Μασκ: Κριτική στο Bitcoin και στήριξη στο Dogecoin

Επιμένει στην κριτική του στο Bitcoin ως περιβαλλοντικά μη βιώσιμου ο Ελον Μασκ, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει ένα άλλο ψηφιακό νόμισμα, λέγοντας ότι εξακολουθεί να πιστεύει στα κρυπτονομίσματα. 

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες, Πέμπτη, ανακοίνωσε την αναστολή αγορών στην Tesla με χρήση Bitcoin, με αποτέλεσμα να βυθιστεί η τιμή του ψηφιακού νομίσματος.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla με νέα tweet του την Πέμπτη ενημέρωσε ότι ανησυχεί για τη μαζική χρήση άνθρακα που χρειάζεται το Bitcoin. «Για να είμαι σαφής, πιστεύω πραγματικά στα κρυπτονομίσματα, αλλά δεν μπορώ να οδηγώ μία τεράστια αύξηση στη χρήση ορυκτών καυσίμων και ειδικά άνθρακα», ανήρτησε ο Μασκ. 

Σε άλλη ανάρτησή του πρόσθεσε: «Συνεργάζομαι με προγραμματιστές του Dogecoin για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος συναλλαγών. Πιθανόν πολλά υποσχόμενο».

Κέρδη 32% για το Dogecoin, που φτάνει στα $0,5282.

Καμπανάκι από την Τράπεζα της Αγγλίας

Η δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων αντιπροσωπεύει μια αναζήτηση για αποδόσεις που θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey

«Ισως έχετε δει όλες τις ιστορίες σχετικά με την τιμή του Βitcoin, τις τιμές των μετοχών στις ΗΠΑ ξαφνικά να εκτοξεύονται για εταιρείες που κανείς δεν ξέρει τι κάνουν», είπε. «Αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι. Οι άνθρωποι αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες. Αγοράστε το αν θέλετε, αλλά δεν έχει εγγενή αξία».Πηγή: euro2day.gr

Array