Τετάρτη
21.02.2024

Νέα υπηρεσία στα android: Θα ενημερώνει πότε να αλλάξεις μπαταρία

Αλλαγές στο Android 15 ετοιμάζει η Google, η οποία αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της προκειμένου να είναι σε θέση να δίνει στους χρήστες του περισσότερες πληροφορίες για την μπαταρία των κινητών τηλεφώνων τους.

Για να το πετύχει, η Google εργάζεται στην ανάπτυξη του Pixel Feature Drop update, που θα μπορεί να δείχνει την ημερομηνία κατασκευής και τους κύκλους φόρτισης για κάθε μπαταρία.

Ακόμη, θα είναι διαθέσιμες και άλλες πληροφορίες, όπως η ημέρα της πρώτης χρήσης, η κατάσταση της φόρτισης και η «υγεία» της μπαταρίας, η οποία μετράει την τρέχουσα χωρητικότητα της μπαταρίας έναντι της αρχικής.

Όπως αναφέρει το gizchina.com, ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο update του Android 14 QPR1 είναι η παρακολούθηση του κύκλου της μπαταρίας, καθώς το σύστημα παρέχει πληροφορίες ακόμη και για την ημερομηνία κατασκευής της, που μέχρι πρότινος οι χρήστες δεν μπορούσαν να γνωρίζουν.

Το Android 14 QPR2 Beta 2 φέρνει ένα καινούργιο επίπεδο σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση της μπαταρίας, εισάγοντας τον δείκτης υγείας που εκφράζεται ως ποσοστό και ενσωματώνεται στις ρυθμίσεις. Ακόμη, οι χρήστες θα ενημερώνονται για τη μείωση της χωρητικότητας της μπαταρίας, που ίσως υποδεικνύει προβλήματα στην απόδοση, αλλά και όταν το σύστημα δεν καταφέρνει να ανιχνεύσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας που απομένει.

Διαβάστε ακόμη 

Τράπεζες: Οι «χρυσές» business της πράσινης μετάβασης – Τα σκήπτρα στους ευρωπαϊκούς ομίλους

Τι φέρνει το 2024 σε νοικοκυριά, επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων

Fed (Πρακτικά): Ορατή η προοπτική μείωσης των επιτοκίων – Αβέβαιο το χρονοδιάγραμμα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr