Τετάρτη
21.02.2024

Νέα εβδομαδιαία βουτιά 30% για το Solana

Το Solana διαφημιζόταν ως το κρυπτονόμισμα που θα αμφισβητούσε το Ether με μια πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, μεγαλύτερες ταχύτητες συναλλαγών και πιο σταθερό κόστος.

Οι επενδυτές που πήραν αυτό το στοίχημα είχαν μια άθλια χρονιά. Η κεφαλαιοποίηση του token κατέρρευσε από τα 55 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο σε λίγο πάνω από τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2022.

Μεταξύ των μεγαλύτερων προβλημάτων του Solana στα τέλη του 2022 ήταν η στενή του σχέση με τον ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη μετά την πτώχευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων του τον περασμένο μήνα. Ο πρώην δισεκατομμυριούχος ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Solana, διαφημίζοντας τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας blockchain και επενδύοντας πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια στο Solana.

Οι εταιρείες του Bankman-Fried κατείχαν το token και σχετιζόμενα με αυτό περιουσιακά στοιχεία αξίας σχεδόν 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο, σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από το CoinDesk.

Τις τελευταίες ημέρες παρότι η αγορά κρυπτονομισμάτων δείχνει σταθερή, το Solana συνέχισε τη βουτιά. Την τελευταία εβδομάδα υποχώρησε πάνω από 30%. Το Ether παρέμεινε σταθερό, με πτώση 1,7% την ίδια χρονική περίοδο, ενώ το bitcoin έχει υποχωρήσει μόλις 1,2%.

Πηγή: euro2day.gr