Κυριακή
28.11.2021

Νέα αλλαγή στο YouTube: Για ποιον λόγο κρύβει τα dislikes

Οι μικροσκοπικοί αντίχειρες κάτω από τα βίντεο δεν θα είναι ορατοί για όλους – Ποιοι θα συνεχίσουν να τους βλέπουν – Τι ώθησε το YouTube στην αλλαγή

Τέλος εποχής για τα «δεν μου αρέσει» (dislike) στα βίντεο του YouTube καθώς όπως ανακοίνωσε δεν θα εμφανίζεται πλέον ο αριθμός τους, σε μια προσπάθεια να καταστεί η πλατφόρμα λιγότερο… εχθρική .

Για χρόνια, οι μικροσκοπικοί αντίχειρες κάτω από τα βίντεο χρησιμοποιούνταν ως μέτρηση για την κατάταξη περιεχομένου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο συχνά οι θεατές χρησιμοποιούσαν το κουμπί με τους αντίχειρες προς τα κάτω ως μέσο παρενόχλησης των δημιουργών – όσα περισσότερα τα dislike τόσο μικρότερη η προώθηση από τον αλγόριθμο της πλατφόρμας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το YouTube διαπίστωσε ότι η απόκρυψη του αριθμού των dislike  μείωσε αυτή την πρακτική.

«Ακούσαμε τα παράπονα των μικρότερων δημιουργών και αυτών που μόλις ξεκίνησαν ότι στοχοποιούνται άδικα από αυτή τη συμπεριφορά», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτησή της . Σημειώνεται ότι το κουμπί dislike δεν καταργείται, αυτό που αλλάζει είναι  η δημόσια προβολή τους. Αυτό σημαίνει αυτό ότι κάποιος θα μπορεί να δηλώσει τη δυσαρέσκειά του για κάποιο περιεχόμενο αλλά δεν θα μπορεί να βλέπει πόσοι ακόμα έχουν πατήσει dislike.

Αντίθετα τα likes θα εμφανίζονται κανονικά. Επιπλέον, η απόκρυψη των dislike θα ισχύει μόνο για τους χρήστες, καθώς οι δημιουργοί των βίντεο θα μπορούν να βλέπουν πόσα άτομα έχουν πατήσει dislike.

«Βάσει των όσων μάθαμε, κάνουμε τον αριθμό των dislikes κρυφό σε όλο το YouTube, αλλά το κουμπί dislike θα παραμείνει. Αυτή η αλλαγή ξεκινά σταδιακά από την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, τονίζεται: «Κατά τη διάρκεια των ελέγχων μας καταλάβαμε πως μερικοί από εσάς χρησιμοποιείτε το νούμερο των dislikes για να αποφασίσετε αν θα δείτε ένα video ή όχι. Ξέρουμε πως μπορεί να μη συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση, αλλά πιστεύουμε πως είναι η σωστή απόφαση για την πλατφόρμα».

Διαβάστε ακόμα:

Toυρισμός: Στο -40% έναντι του 2019 φέτος οι απώλειες

Πώς η Tesla δημιουργεί νέους εκατομμυριούχους – Ιnfographic

Αργύρης Σαλιαρέλης: Στο σφυρί το κτήμα του «βασιλιά των ρουμπινιών» στην Αίγινα

Πηγή: newmoney.gr